Два місцевих телеканали можуть припинити існування. Депутати готують звернення до Верховної Ради

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.06.2018 · 12:02 · переглядів - 3564

Процес переходу від аналогового до цифрового телебачення в Україні перебуває на завершальному етапі. В разі остаточної ліквідації аналогового мовлення, місцеві телеканали Бердянська припинять своє існування.

Два місцевих телеканали можуть припинити існування. Депутати готують звернення до Верховної Ради

На позачерговій сесії міської ради депутати планують звернутись до Парламенту, Кабміну та Нацради з питань телебачення та радіомовлення з ініціативою відтермінувати цей перехід.

На спільному засіданні депутатських комісій, які передують проведенню позачергової сесії міської ради, керуюча справами міськвиконкому Ольга Кочубей зачитала звернення до Верховної Ради, Кабінету міністрів Україна та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з ініціативою відстрочити терміни переходу з аналогового на цифрове мовлення або переглянути результати конкурсу на отримання ліцензії цифрового мовлення на території міста Бердянська.

Виявляється, жоден з місцевих телеканалів — КП "ТБ-Бердянськ" та приватний телеканал "Юг" не пройшли конкурс на отримання ліцензії на мовлення в цифровому стандарті на території Бердянська. У зв'язку з цим, в разі завершення аналогового мовлення, обидва телеканали припинять своє існування.

Депутат Іван Братеньков запропонував доповнити дане звернення інформацією, що в разі припинення діяльності місцевих телеканалів, містяни не тільки втратять можливість отримувати "об'єктивну та правдиву інформацію", а й не матимуть можливості отримати відомості про надзвичайні ситуації. Даний проект депутати розглянуть завтра, на позачерговій сесії міської ради.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок