Кінець епохи: «ТБ-Бердянськ» більше не випускатиме новини міста

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.03.2018 · 20:53 · переглядів - 5197

23 березня 2018 року відбувся тендер на послуги телекомунікаційного виробництва, замовником якого виступав виконком. Загальний обсяг фінансування 1 мільйон гривень, з них 620 тисяч виграла приватна телекомпанія «Юг».

Кінець епохи: «ТБ-Бердянськ» більше не випускатиме новини міста

Конкурсна пропозиція була розбита на лоти — виготовлення інформаційної програми про новини міста (732 тисячі), виготовлення підсумкової інформаційної програми (20 тис.), виготовлення відео звітів, інтерв’ю в студії, тощо (130 тис.), виготовлення публіцистичної програми про діяльність органів самоорганізації населення, комітетів мікрорайонів, депутатського корпусу, ОСББ, тощо (80 тис.), виготовлення науково-пізнавальної програми про історію міста Бердянська та краю (40 тис.), виготовлення програми прямого ефіру (25 тис.).

Найдорожчий лот виграла телекомпанія «Юг», яка запропонувала свої послуги з виготовлення новин за 620 тисяч гривень. Решту лотів на 400 тисяч виграло «ТБ-Бердянськ». Для нормального функціонування комунального телебачення необхідно від 1-1,5 мільйонів гривень на рік. За результатами конкурсів, на поточний рік «ТБ-Бердянськ» отримало лише 400 тисяч гривень. Основний продукт — новини міста телекомпанія більше виготовляти не буде.

За такого сценарію ймовірні два варіанти подальшого розвитку ситуації

Або комунальне телебачення поступове припинить своє існування, а фінансову підтримку з міського бюджету на себе повністю забере приватна телекомпанія, або це чергова схема від чиновників, щоб через «Юг» проводити кошти для «ТБ-Бердянськ» з метою зменшення оподаткування. Навіть якщо припустити, що другий варіант є реальним — повний контроль за виготовленням та інформаційним наповненням новинних сюжетів буде здійснюватись на телекомпанії з орбіти нардепа Пономарьова.

Чутки про вірогідне злиття двох телекомпаній в Бердянську розпочались одразу після перемоги "корпорації" на міських виборах. Очевидно, якби у представників міської влади було бажання зберегти комунальне телебачення, то умови тендеру були б чітко прописані, з врахуванням особливостей "ТБ-Бердянськ", адже саме ця телекомпанія покриває ефірною сіткою все місто та прилеглі райони. Навіть в існуючій політичній обстановці, коли основним завданням було максимально вихваляти "корпорацію" та персонально Пономарьова Олександра, комунальним телевізийникам вдавалось, хоча б, утримуватись від бруду та чорного піару, яким досконально володіють пропагандисти з ТОВ "PRO100".

Події останніх двох днів яскраво засвідчили, що міська влада, яка вже стала філією "корпорації", прийняла рішення з міського бюджету фінансувати саме пономарьовських пропагандистів. Особливо цинічно виглядає той факт, що колектив "ТБ-Бердянськ" залишили практично без засобів для існування незадовго до 25-річного ювілею комунального ЗМІ. За 25 років існування, телебачення виховало не одне покоління журналістів, абсолютна більшість з яких пройшла школу саме у відділі новин. Володимир Чепурний може бути цілком задоволений собою — він таки увійде в історію міста. Володимир Павлович стане мером, за часів правління якого заклали початки для знищення телеканалу громади.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок