З «ТБ-Бердянськ» масово звільнились журналісти

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
05.09.2018 · 20:39 · переглядів - 2568

Без належного фінансування, практично без журналістів, і з туманними перспективами через відключення аналогового телебачення на сьогодні перебуває міська телекомпанія «ТБ-Бердянськ». У вересні з новинного відділу телекомпанії майже одночасно звільнилась група журналістів

З «ТБ-Бердянськ» масово звільнились журналісти

За неповні 3 роки перебування при владі “корпорації” місцевий телеканал майже повністю знищено. За період мерства Володимира Чепурного з телекомпанії журналісти масово звільняються вже вдруге. На початку вересня поточного року заяви на звільнення за власним бажанням написала група журналістів відділу новин КП “ТБ-Бердянськ”. В результаті випускати новини має один журналіст, який залишився в штаті підприємства даного відділу.

На черговому інформаційному дні в мерії ми поцікавились у міського голови Володимира Чепурного як він оцінює ситуацію на комунальному телебаченні.

Чепурной Владимир

- Я вже казав раніше і повторюсь ще раз, доки я буду займати цю посаду “ТБ-Бердянськ” буде існувати! З 5-го числа за власним бажанням звільнилась директор телебачення Анжеліка Бабич. Виконуючим обов'язки директора буде досвідчений журналіст Ірина Білаш. Кошти на фінансування ми будемо виділяти, - повідомив Володимир Чепурний.

З приводу конкретних кроків для отримання ліцензії для комунального телебачення з боку міської влади чи керівництва телекомпанії Володимир Чепурний одразу відповісти не зміг, пообіцявши, що всю інформацію з даного питання буде надано у письмовому вигляді.

Не зважаючи на оптимістичні заяви міського голови, міське телебачення, як ніколи, наблизилось до припинення своєї діяльності. В перманентному кризовому стані телекомпанія працює майже рік. Судячи з риторики телеканалу, редакційна політика була підпорядкована максимальному захисту інтересів “корпорації”.

Впродовж 2018-го року, один за одним з телебачення звільнялись спеціалісти — дизайнер, випускаючий редактор, водій, а у вересні, майже одночасно, звільнились журналісти з відділу новин. Прокоментувати причини звільнення з міського телебачення ми запропонували журналістам— Ганні Жук, Олені Гонєєвій та Владиславі Яковлєвій.

 - Втомилась від того, що “ТБ-Бердянськ”, як самостійного телеканалу вже, практично, не існує. Мені боляче спостерігати за тими процесами, які відбуваються довкола комунального телебачення останнім часом... Я дуже люблю “ТБ-Бердянськ”, люблю працювати тут, люблю своїх колег... Але зараз нашого колективу більше немає — майже всі, з ким я працювала не один рік —  пішли за власним бажанням. Тому я прийняла рішення звільнитись, - так прокоментувала свою заяву на звільнення Олена Гонєєва.
 - Звільнилася з ТБ-Б, тому що вже з початку року у підприємства почалися не найкращі часи і з кожним місяцем ситуація погіршувалася. Після того, як лот новин виграли наші колеги, ми втратили левову частку фінансування. Зарплати почали видаватися не тільки з великими затримками, але і шматочками по кілька сотень гривень. Були моменти, коли директору доводилося возити нас на зйомки на особистому автомобілі, тому що грошей на бензин у підприємства не було. Навесні почали звільнятися фахівці і старожили ТБ-Б. Це так само почало вносити дисбаланс в гармонійні і дружні відносини колективу.
В рамках руху до єдиного бердянського цифрового телебачення почали випускати загальні новини з колегами з ТРК Юг. Пізніше - передачі. Особисто мені (і, наскільки я знаю, багатьом іншим журналістам ТБ-Б) було некомфортно “переступати” через себе і робити матеріали, які вихваляють конкретних осіб, в той час, як інші - «персони нон грата» і показувати їх суворо заборонено. Всі наші колеги з інформаційної групи ПРО100 - прекрасні люди і фахівці, але в професійній діяльності ми дивимося трохи в різних напрямках, - висловила свою позицію Владислава Яковлєва.
 - Бердянська міська телекомпанія, мабуть, весь час більше  трималась на голому ентузіазмі її співробітників. Однак з початку поточного  року ситуація стала дійсно кричущою. Затримки фінансування, застаріла технічна база, відключення аналогу, через що - втрата кадрів. Моє звільнення спричинено фінансовою проблемою і дещо іншим баченням в інформуванні суспільства. Наразі на телекомпанії залишився один журналіст-новинник. Це страшно. Мені дуже хочеться вірити в те, що колись і влада і громада зрозуміють важливість функціонування міської телекомпанії - з об'єктивним висвітленням новин та гідною оплатою праці журналістів. Однак наразі перспектива туманна. - позиція Ганни Жук.

За три роки керівництва містом “корпорацією” в інформаційному просторі Бердянська домінує пропаганда народного депутата та його команди, а головний телеканал міста опинився в глибокій кризі без конкретних перспектив її подолання.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок