Грабіжники ювелірного магазину не доїхали з Кам'янки-Дніпровської до Бердянська

По матеріалам пресс-службы полиции
28.09.2018 · 12:34 · переглядів - 2347

На блокпосту в селі Азовське поліцейські затримали підозрюваних в озброєному розбої на ювелірну крамницю

Грабіжники ювелірного магазину не доїхали з Кам'янки-Дніпровської до Бердянська

Працівники поліції на блокпості у Бердянському районі затримали двох зловмисників, які в місті Кам’янська-Дніпровська, погрожуючи пістолетом жінці-продавцю, заволоділи ювелірними виробами. Підозрювані затримані у порядку ст. 208 КПК України. Триває розслідування кримінального провадження.

27 вересня до Кам’янсько-Дніпровського відділення поліції надійшло повідомлення про пограбування ювелірної крамниці. Двоє невідомих в балаклавах зайшли до приміщення магазину. У крамниці знаходилась реалізатор, жінка 1955 року народження. Під загрозою застосування зброї зловмисники заволоділи ювелірними виробами та грошима, після чого зникли. Жінка одразу зателефонувала до поліції.

У дію було введено оперативний план «Сирена» та орієнтовано на пошук підозрюваних працівників усіх відділів і відділень поліції області.

Зловмисників вдалося затримати на блокпості біля села Азовське, де постійно чергують працівники поліції групи реагування Бердянського відділу, бійці батальйону «Скіф» та прикордонники. Підозрювані пересувались на автомобілі «Деу Ланос» з іноземною реєстрацією. Працівники групи реагування зупинили транспортний засіб для перевірки та затримали фігурантів. Ними виявились мешканець міста К.-Дніпровська 1975 року народження та житель Дніпропетровської області 1979 року народження.

Під час огляду автомобіля поліцейські виявили та вилучили пістолет ПМ зі знищеними номерами, споряджений 8 набоями, балаклави, які вони використовували під час скоєння розбійного нападу, та викрадені ювелірні вироби.

Вилучена зброя направлена на дослідження до експертно-криміналістичного центру.

Підозрювані затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій). Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Поліція звертається до власників таких об’єктів інфраструктури регіону, як ювелірні крамниці, ломбарди тощо із проханням встановлювати камери відеоспостереження. Адже такі превентивні заходи можуть значно підвищити ефективність реагування на вчинені кримінальні правопорушення працівників поліції та встановлювати осіб, які їх вчинили по «гарячих слідах». Пам’ятайте, що краще витратити кошти на камери відеоспостереження, ніж рахувати потім завдані зловмисниками збитки.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок