Землесос «Меотида» виконує експлуатаційне днопоглиблення в Бердянському порту

По матеріалам прес-служби АМП Бердянськ
20.11.2018 · 15:00 · переглядів - 1211

Зранку 18 листопада в порт Бердянськ прибув землесос «Меотида». Цього ж дня судно відправилось на виконання робіт із експлуатаційного днопоглиблення.

Землесос «Меотида» виконує експлуатаційне днопоглиблення в Бердянському порту

Виконання днопоглиблювальних робіт проходить на лімітуючій ділянці підхідного каналу в районі 10 – 12 кілометрів. Орієнтовний термін роботи «Меотиди» - сягає місяця, виходячи з погодних умов. Протягом цього часу планується вилучити понад 70 тисяч м3 ґрунту та зняти напругу на цій ділянці, втримавши прохідне осідання на рівні 7,7 метрів.
Варто зазначити, що експлуатаційне днопоглиблення в Бердянському порту проводиться систематично. Філія «Дельта-Лоцман» ДП «АМПУ» (на балансі якої знаходиться «Меотида») на чолі з Олександром Голодницьким завжди йде на зустріч Бердянську. Влітку землесос також здійснював тут роботи і вже через 3 місяці повернувся знову. Однак потреби Бердянська значно вищі.

Лише протягом поточного року тендери на проведення днопоглиблювальних робіт в портах Бердянська та Маріуполя оголошувались тричі. Проте жоден із них не завершився визначенням переможця. Наразі ДП «АМПУ» планує провести черговий конкурс. Цього разу роботи в азовських портах будуть розділені.

«Ми сподіваємось, що тендер вдасться оголосити вже цього тижня. Важливою перепоною для підрядників могли бути побоювання щодо непростої ситуації на Азові. Наразі силами власного днопоглиблювального судна АМПУ ми намагаємось втримати прохідне осідання на рівні 7,7 метрів до кінця року. А вже з початку 2019 року, за допомогою підрядної організації, філія за планом має намір збільшити прохідне осідання до 7,9 метрів» - зазначають в керівництві Адміністрації морського порту Бердянськ.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок