Готується тимчасова перекачка стоків

По матеріалам пресс-службы исполкома
30.01.2019 · 13:59 · переглядів - 10327

Наразі задіяно 11 одиниць техніки — екскаватори, самоскиди, насоси, крани тощо. Як пояснив заступник міського голови Григорій Горячов, ускладнює роботи те, що труба знаходиться на глибині 7-10 метрів, обсипаються стіни підготовленої траншеї.


Кількість ґрунту, який необхідно перевезти — величезна. Складність становить і сама структура ґрунту, який сиплеться та обрушується. Як відзначив директор КП “Бердянськводоканал” Олександр Македонський, щоб запобігти травмуванню людей намагаються працювати так, щоб ґрунт не зсунувся та нікого не придавив. Найближчим часом стінки траншеї будуть зміцнюватися великими дерев'яними щитами, після чого робочі вручну будуть розчищати лоток колектора.

“Сама складність робіт ще у тому, що весь колектор, який треба зараз прочистити, скоріш за все пошкоджений газовою корозією. У тих чотирьох місцях провалу ми вскрили трубу та побачили, що її якість погана”, - відзначив Олександр Валерійович.

Щодо підвозу води, то його було обмежено, оскільки зараз вже переповнюються насосні, які знаходяться у нижній частині міста. Цього не можна допустити, щоб не було розливу стоків. Тож прийнято рішення зробити тимчасову перекачку стоків із наявного в Бердянськводоканалі обладнання та погружних насосів. А поки керівництво підприємства звертається з проханням до мешканців по можливості обмежити користування каналізацією, щоб уникнути іншої аварійної ситуації. На допомогу комунальникам відгукнулися ряд підприємств міста. “Бердянський Райагропромпостач” допомагає людьми і трубами для облаштування тимчасової перекачки стоків. Технікою допомагають “Транском” та “Аскет Шиппінг”.

Після облаштування тимчасової перекачки стоків планується відновити водопостачання.

Автор фото Руслан Ніцевіч




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок