Монетизація субсидій: В мерії пояснили, як відбуватиметься оплата за комуналку

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
05.02.2019 · 12:38 · переглядів - 4200

Начальник управління праці та соціального захисту населення Наталя Токмань повідомила, що перехід на монетизацію субсидій відбуватиметься в три етапи. Завершальний — в жовтні.


Станом на 1 лютого в Бердянську отримують субсидію 14621 домогосподарство. Середній розмір субсидії — 1585 гривень. Це на 43% більше, ніж в минулому році.

Постановою Кабміну №1176 передбачається поетапна монетизація субсидій. Так, перший етап розпочався з 1-го січня. Кошти на компенсацію комунальних послуг нараховуються тим, хто оформив субсидію вперше. Другий етап розпочнеться в травні і стосуватиметься тих, хто отримуватиме компенсацію влітку. Для решти громадян монетизація проводитиметься з жовтня 2019-го.

Для кожного отримувача субсидій буде створено персональний кабінет в Ощадбанку. На рахунок установи надходитимуть кошти. Кожен споживач зможе визначити, скільки коштів йому надійшло в поточному місяці, скільки нараховано за комунальні послуги і який залишок по оплаті. Зняти гроші людина не зможе.

Для отримання субсидії необхідно буде вказати мобільний номер телефону. Для тих громадян, у яких відстуні мобільні — міська влада розгляне можливість закупівлі телефонів за бюджетний кошт. В першу чергу це стосується пенсіонерів та малозабезпечених сімей.

Тэги: субсидия



Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок