“ГАСК не наш! В городе этом мы живем? При чем тут законодательство?” – В. Безверхий про будівництво в центрі міста

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
09.02.2019 · 14:47 · переглядів - 5610

На минулому тижні розгорівся локальний скандал з приводу початку будівництва в центрі міста. Скарги мешканців розглянули на земельній комісії, на якій депутат Володимир Безверхий в черговий раз проявив публічну зневагу до українського законодавства.

“ГАСК не наш! В городе этом мы живем? При чем тут законодательство?” – В. Безверхий про будівництво в центрі міста

На земельній ділянці по вул. Лютеранській, 6 розпочалось будівництво. Мешканці сусідніх домів скаржаться, що власники перегородили проїзд до їх домоволодінь. Забудовники на контакт з людьми, начеб то, не йдуть і відмовляються досягти компромісу. З даною проблемою містяни прийшли на земельну комісію.

Член земельної комісії депутат Віталій Байдала, як депутат по центру міста авторитетно заявив, що ретельно вивчив ситуацію і поспілкувався із підприємцем, якого запрошував на засідання комісії. За його словами земля виділена законно, однак є невідповідність із генеральним планом. Депутат переконаний, що забудовник має призупинити всі роботи і самостійно відкоригувати дозвільні документи. Мешканці, які нарікають на будівництво, відзначають, що вони не можуть домовитись з новим сусідом і додають, що на ділянці, де ведеться будівництво проходять комунікації.

Заступник міського голови Оксана Деєва спробувала пояснити, що адмінвідділ чи земельна комісія не можуть заборонити будівництво. Для цього існують відповідні органи. Державні установи, даючи дозвіл на будівництво тим самим підтвердили, що на ділянці не має комунікацій і проводити роботи тут можна. І лише цей орган може заборонити чи призупинити роботи. Саме так визначено законом.

Голова земельної комісії Володимир Безверхий обурився такими зауваженнями і заявив, що місцеві можновладці мають контролювати забудову в місті.

Безверхий Владимир

ГАСК не наш! В городе этом мы живем? При чем тут законодательство? Мимо нас не могут пройти! - емоційно прокоментував Володимир Безверхий.

Профільний заступник мера ще раз підкреслила, що така процедура визначена законом і, якщо депутатів не задовольняє рішення, його можна оскаржити в суді. Така процедура.

Відзначимо, що для Володимира Безверхого подібні заяви із явною демонстрацією зневаги до вітчизняного законодавства вже не перші. В намаганнях перекласти функції держави на органи місцевого самоврядування Почесний громадянин міста, схоже, в черговий раз перейшов межу дозволеного. Цікаво, як скоро відповідні органи почнуть реагувати на подібні репліки?

В подальшому Володимир Безверхий, співробітник адміністративного відділу і депутат Ігор Калачов виїхали на місце будівництва, де вимагали зупинити будь-які роботи на ділянці. Ми зв’язались з підприємцем, який виконує роботи, щоб отримати коментарі з приводу заяв мешканців та депутатів.

Одразу відзначу, що всі документи на будівництво у нас узгоджено і ми працюємо у суворій відповідності з ними. Якщо необхідно ми надамо їх копії для вашого матеріалу. Хочу зазначити, що будівельні роботи і встановлення паркану ми розпочали не у вихідний, коли нікого не було вдома, як про це розповідають заявники поліцейським та депутатам, а в будній день. Це ми можемо підтвердити фотографіями з датами та чеками з проплатою послуг маніпулятора. Сам конфлікт з мешканцями не зовсім зрозумілий – перед початком робіт ми декілька разів зустрічались з людьми, обговорювали проблему невідповідності існуючого проїзду із визначеним на схемах. Ми запропонували за власний кошт перенести ворота, як це передбачено на документах. Пообіцяли встановити людям новий паркан, були готові підтвердити свої наміри письмово. Підкреслюю, що все це ми б зробили за власний кошт. Заяви депутата Байдали мене дуже здивували, адже жодного запрошення на земельну комісію нам не надходило і про те, що дане питання розглядали в мерії, ми дізнались вже після комісії. Більше того, ми декілька разів спілкувались з дільничним поліцейським, пояснювали свою позицію кореспондентам телебачення, пред’являли повний пакет документів депутату від центру міста, тож мені не зрозуміло, чому публічно ці люди висловлюються інакше, ніж в приватних бесідах? - пояснив приватний підприємець Станіслав Лотарєв.

Крім того, забудовник додав, що представники адміністративного відділу та журналісти місцевої приватної телекомпанії погрожували працівникам затриманням поліцією і вимагали зупинити проведення будь-яких робіт. Варто зауважити, що заборонити чи призупинити будівництво має право Інспекція архітектурно-будівельного контролю!

Конкретний конфлікт можна врегулювати за декілька годин. Необхідно лише привести у відповідність реальний проїзд з передбаченим на схемі. В даному контексті показово інше - дрібне побутове непорозуміння в черговий раз продемонструвало справжнє обличчя окремих осіб. Поведінка фахівців мерії і депутатів Бердянської міської ради в черговий демонструє, що місцеві обранці не просто втратили здоровий глузд, а відверто ігноруючи закони перетворюються в злочинців… Чи може в цьому місті бодай хтось, чи то пересічні мешканці, чи підприємці, відчувати себе в безпеці, якщо в будь який момент, особи, які називають себе місцевою владою, суттєво перевищуючи свої повноваження, вимагатимуть від вас відмовитись від власних планів чи, навіть, власності, щоб додати політичних дивідендів своїй корпорації?




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок