Навчальний заклад закінчено - що далі?

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
21.02.2019 · 11:48 · переглядів - 594

Навчальний заклад закінчено - що далі?

З 18 лютого 2019 року в Запорізькій області стартував  Місячник профорієнтації, який націлений допомогти молоді у професійному самовизначенні.   

Фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості завжди є активними організаторами  та учасниками різноманітних заходів профорієнтаційної спрямованості. Під час акції фахівці служби зайнятості будуть знайомити молодь з розмаїттям професій, потребами ринку праці, основними кроками правильного вибору професії.

Але ця інформація цікава та необхідна для тієї категорії молоді, котра ще професійно не визначилась.

А яку важливу інформацію донести до студентів, які вже опанували професію та отримують дипломи?

Навчальний заклад закінчено - що далі?». Таке питання постає перед тисячами випускників учбових закладів України.

Відповідно до рішення п’ятдесят шостої сесії міської ради від 20 грудня 2018 року № 51 «Про затвердження Програми соціального становлення та розвитку молоді м. Бердянськ на 2019 рік», з метою сприяння цілеспрямованому розвиткові здібностей і талантів молоді, зростання її професіоналізму, працездатності, збереження здоров’я , 20 лютого відбувся загальноміський захід « Молоді спеціалісти – права та можливості». Організатори заходу: відділ сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Бердянської міської ради, ГО « Сяйво надії» .

За доброю традицією для участі у заході було запрошено фахівця з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Ольгу Корнієнко.

Близько 50 студентів, педагогічні працівники та гості зібрались у конференційній залі клубу для отримання та обговорення інформації стосовно майбутнього працевлаштування випускників.

З великою увагою молодь слухала виступ представників  Бердянського підприємства ПрАТ « Бердянські жниварки» , які надали можливість молоді, під час ознайомлення з презентацією підприємства, на власні очі побачити виробничі приміщення та умови праці, ознайомитися з історією підприємства

Молоді, що вирішила після отримання диплому почати трудову діяльність, фахівець Бердянського міськрайонного центру зайнятості,  Корнієнко О. В. надала інформацію про стан  молоді на ринку праці, соціальні гарантії працевлаштування молоді, забезпечені державою, наслідки «тіньової» зайнятості.

Великий інтерес у випускників викликав короткий, але змістовний інформаційний семінар з елементами техніки пошуку роботи.

Молодь  була в захваті  від демонстрації анімаційних мультиків з техніки пошуку роботи.

Проведення таких заходів конче необхідно молоді, яка є новачком на ринку праці України.

В добрий путь та нехай вам щастить!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок