Батьківська конференція у форматі «живої бібліотеки»

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
27.02.2019 · 08:54 · переглядів - 288

«Ваші діти – це не ваші діти. Вони з’являються через вас, але не з вас. Ви можете подарувати їм вашу любов, але не ваші думи, тому що у них є власні. Ви можете дати будинок їхнім тілам, але не їх душам. Ви тільки луки, з яких послані вперед живі стріли, які ви звете своїми дітьми.» Джебран Халіль Джебран.

Батьківська конференція у форматі «живої бібліотеки»

23 лютого 2019 року керівництво Бердянського Центру дитячо-юнацької творчості, запросили провідного фахівця з профорієнтації відділлу активної підтримки безробітних Бердянського міськрайонного центру зайнятості Костенко Юлію взяти участь у щорічній батьківській конференції, яка проходила в форматі «живої біблиотеки». Юлія Олексіївна презентувала актуальну тему сьогодення «Профорієнтаційна робота: схильності та інтереси дитини у виборі професії. Професії майбутнього».

Захід виявився дуже масштабним, адже до нього були залучені біля 100 небайдужих батьків та наступні соціальні партнери:

  • Дмитренко Лариса Олександрівна, методист відділу освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради, регіональний тренер НУШ, вчитель-методист;
  • Сухомлін Євген Михайлович, директор Центру з безоплатної вторинної допомоги;
  • Рец Оксана Володимирівна, практичний психолог відділення «Клініка дружня для молоді»;
  • Алейнікова Олена Юріївна, ст. інспектор з ювенальної превенції відділу превенції Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області, майор поліції;
  • Кашкарьова Людмила Ромуальдівна, керівник гуртка «Психологічні студії» ЦДЮТ, арт-терапевт, кандидат психологічних наук, доцент; Волкова Надія Юріївна, координатор Бердянської мобільної бригади з надання психологічної допомоги постраждалим від насилля;
  • Кривунь Артем Володимирович, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям служби МЧС;
  • Візенков Дмитро Сергійович, Кулемзіна Альона Дмитрівна, спеціалісти у галузі фізичної культури та здорового харчування, сертифіковані тренера СК «Арена»;
  • Тіхомірова Інна Іванівна, керівник Бердянське товариства Червоного хреста.

Кожен з експертів-фахівців торкався певних напрямків щодо правильного та безпечного виховання дитини, але вся робота була спрямована на забезпечення інтересів молоді.

Костенко Ю.О. дала зрозуміти  батькам значення раннього визначення професійних нахилів та здібностей дітей, закріпила у батьків розуміння значення самостійного вибору майбутньої професії підлітками. Юлія Олексіївна разом із батьками проаналізувала ставлення дітей до вибору майбутньої професії, наголосила на значенні схильностей і здібностей у виборі професії, нагадала, що батьки та сім'я мають неабиякий вплив на майбутній вибір професії.

У ході конференції батьки дізнались про способи вибору професії, якими можуть керуватися діти, про актуальні професії та сучасний стан ринку праці міста та Бердянського району. Нагальним питанням стало те, що діти розвиваються всебічно та їм складно зорієнтуватися в одному професійному напрямку, тому Юлія Олексіївна ознайомила батьків з можливістю проходження психодіагностичних тестів, які розробила служба зайнятості, за результатами яких діти мають можливість дізнатися склад власного розуму, професійні нахили та ряд професій, які підходятьсаме їм.

Такий інтерактивний метод надання інформації зробив спілкування з батьками більш жвавим.

Наприкінці конференції директор Бердянського Центру дитячо-юнацької творчості О.К. Балабан та заступник директора М.Е. Масютіна нагородили експертів-фахівців подяками за високий професіоналізм та компетентність у проведенні конференції для батьків.

Дякуємо за запрошення, було дуже інформативно!




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок