Марафон «PROFI STAR» в Бердянську

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
04.03.2019 · 12:26 · переглядів - 413

У Бердянську триває Місячник профорієтації «Професійний орієнтир». А це означає, що для учнівської молоді попереду ще багато цікавих заходів, зустрічей та нових знайомств.

Марафон «PROFI STAR» в Бердянську

Але вже за два тижні Місячника можна підвести деякі підсумки. Дуже приємно, що до проведення заходів завжди готові приєднатися соціальні партнери. Адже мета у нас спільна –допомогти молоді обрати професію.

Співпраця Бердянського міськрайонного центру зайнятості з ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» триває понад 20 років. Адміністрація та педагогічний колектив закладу завжди приймають запрошення  до участі в заходах профорієнтаційної спрямованості.

Цьогоріч профінформатор центру зайнятості Корнієнко Ольга Валеріївна, директор ДНЗ «Бердянського машинобудівного професійного ліцю» Дудукалов Сергій Вікторович та заступник директора з навчально–виробничої роботи Димитрова Тетяна Євгенівна вирішили надати змогу учням шкіл не тільки ознайомитися з навчальним закладом, а й надати можливість самостійно спробувати себе у тій чи іншій професії, які опановують юнаки та дівчата під час навчання саме у цьому закладі. Тобто провести майстер–класи в рамках марафону «PROFI STAR» за участю  перспективних молодих робітників. І хоча професій, яким навчають дуже багато, обрали дві: швачки та ковалі.

Майже сто сімдесят хлопців та дівчат із трьох закладів загальної середньої освіти, серед яких були й вихованці комунального закладу «Бердянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату» відвідали професійні майстер–класи.

Кожного разу гостей зустрічала Бевз Алевтина Мирославівна – заступник директора з навчально – виховної роботи. Як годиться у хлібосольних господарів, зустріч почалася з частування. У теплій, по- домашньому затишній їдальні дітлахів пригощали власноруч смаженими пиріжками та запашним чаєм із медом.

Після смачного перекусу була оглядова екскурсія навчальними класами, тренажерною залою та знайомство з викладачами. Завжди приємно опинитися в цьому закладі, знову відчути доброзичливість членів колективу.

Великий інтерес у дітлахів викликала розповідь заступника директора про історію ліцею. А історія його починається з 1923 року, коли на базі Першотравневого заводу було відкрито школу ФЗУ. Серед тисячі висококваліфікованих майстрів робітничих спеціальностей, які закінчили школу ФЗУ, технічне училище № 6, СГПТУ № 19, а в подальшому  - ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» є вчені, конструктори, керівники підприємств і знамениті робочі.

Після знайомства з навчальним корпусом, групи учнів переходили до виробничих майстерень, де на них чекали професіонали своєї справи – майстри ковалі та швачки. Треба було тільки бачити оченята хлопців, коли вони не на екранах моніторів, а наживо могли познайомитися з роботою коваля. А потім було саме захоплююче. Майстер запропонував добровольцям надягнути спеціальний фартух та захисні окуляри і відчути себе майстром – ковалем. Охочих виявилось багато. А один із юнаків самостійно викував маленьке серденько та подарував своїй вчительці. У свою чергу дівчата з великим інтересом слідкували за роботою швачок-майстринь та залюбки спробували себе в якості швачок.

На жаль, час зустрічі минув дуже швидко. Але 19 квітня цього року в ліцеї відбудеться «День відчинених дверей», де всі бажаючі зможуть знову завітати та отримати ще більше інформації.

Дуже вдячні колективу ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» за їх відданість своїй справі – вихованню у підростаючого покоління любові до своєї професії.

А співпраця між центром зайнятості та ліцеєм продовжується. Попереду багато планів та нових знайомств.! Дякуємо та до нових зустрічей

Ольга Корнієнко,
провідний фахівець з профорієнтації




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок