Майбутнє будівлі "дому побуту" напряму пов'язано з берегозахисною смугою

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
05.03.2019 · 15:33 · переглядів - 2269

Мешканці і гості міста стають свідками поступового занепаду великої будівлі в центрі міста — колишнього дому побуту. Приватизувати споруду можна буде за наявності берегозахисної смуги.

Майбутнє будівлі "дому побуту" напряму пов'язано з берегозахисною смугою

На засіданні депутатського дня в мерії, начальник управління комунальної власності Алла Тахтаджиєва-Поклад детально пояснила, що реалізація об'єкту можлива лише після оформлення берегозахисної смуги. До цього періоду продаж майна неможливий.

 - Управління комунальної власності рекомендує направити зазначений об'єкт на аукціон з продажу. Для рішення про продаж на аукціоні необхідно оформити технічну та правовстановлюючу документацію. Для здійснення продажу має бути оформлена і земельна ділянка. Рішення сесії про оформлення землі є, однак його неможливо реалізувати допоки не буде затверджено берегозахисну смугу, - пояснила начальник управління комунальної власності Алла Тахтаджиєва-Поклад.

На зауваження громадського активіста Івана Харченко про те, що будівля почала псуватись після вивільнення орендованих приміщень, Алла Тахтаджиєва-Поклад повідомила, що процес руйнації будинку розпочався ще в період оренди площ споруди. Орендарі несли відповідальність за конкретні орендовані площі, тоді як покрівля, підвал, комунікації поступово руйнувались.

Таким чином, відсутність берегозахисної смуги сьогодні негативно позначається, як на пересічних мешканцях, які не мають змогу оформити ділянки, так і на майні громади. Що ж стосується перспектив затвердження документу — влада вже навіть не озвучує прогнозів...




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок