В Бердянську з'явився сучасний УЗД апарат

По матеріалам пресс-службы исполкома
06.03.2019 · 08:56 · переглядів - 1289

Нове медичне обладнання дає можливість проводити безкоштовне дослідження серцево-судинної системи на найвищому рівні

В Бердянську з'явився сучасний УЗД апарат

5 березня, на Дні депутата під час розглядання питань чергової сесії міської ради в сфері медицини заступник міського голови Юлія Дойнова повідомила, що за сприяння народного депутата України Олександра Пономарьова в рамках програми профілактики та раннього виявлення серцево-судинних захворювань і надання медичної допомоги мешканцям Бердянського госпітального округу КУ «Бердянське територіальне медичне об’єднання» отримала сучасний УЗД апарат. Це обладнання дає змогу проводити безкоштовне дослідження серцево-судинної системи на принципово вищому рівні, що дозволяє своєчасно діагностувати патології.

Отриманий апарат УЗД укомплектований 3 датчиками: секторний для дослідження серця, лінійний для дослідження судин та поверхневих новоутворень та об’ємний конвексійний для дослідження внутрішніх органів. Унікальність обладнання полягає в тому, що при проведенні дослідження використовується найсучасніше апаратне та програмне забезпечення. Отже, лікарі використовуючи УЗД апарат, мають можливість проводити диференційний пошук патологій на сучасному рівні, а пацієнти в рамках впровадження медичної реформи отримувати безкоштовну діагностику.

Крім того, для подальшого впровадження сучасних методів діагностики та лікування серцево-судинних захворювань, проведення коронографії на сьогодні розглядається можливість отримання БТМО апарату ангіографу, який надасть можливість зменшити рівень первинної інвалідності і смертності від ішемічної хвороби серця. Для цього необхідно провести реконструкцію приміщення, в якому його планується розташувати. З цією метою депутатам в проекті рішення пропонується виділити кошти в сумі 199 тис. грн з місцевого бюджету на розробку проектно-кошторисної документації.

Директор КУ “БТМО” Дмитро Єгоров, відповідаючи на питання депутатів, докладно розповів про необхідність подібного обладнання для мешканців міста. Апарат діагностує та лікує судинні патології, але головний акцент все ж в наданні медичної допомоги при інфаркті міокарда, адже летальність від цього захворювання по місту складає понад 20%. Впровадження цієї методики знизить ці показники втричі. Наразі в обласному центрі працює два подібних апарата, але частіше пацієнти з Бердянська не встигають потрапити в терапевтичне вікно — від початку хвороби 4 години (а чим скоріше розпочнеться лікування, тим краще результати, тим мінімальніші наслідки від інфаркту). Причинами цього є і не своєчасне звернення пацієнта до лікарів, відсутність власного транспорту в БТМО для транспортування у Запоріжжя, дороговизна тромболітичної терапії тощо. Щодо наявності необхідних спеціалістів, то потрібно трьом лікарям пройти курси спеціалізації з рентгенології, щоб створити кільце надання цієї допомоги в режимі 24/7. У свою чергу депутат міської ради Ксенія Буханова акцентувала увагу міського голови та його заступників, що потрібно посилити роботу з вирішення проблем житла для молодих медичних кадрів, яких , в тому числі, планують залучати до роботи на новому обладнанні.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок