Бердянська прокуратура підвела підсумки роботи в 2018 році

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
11.03.2019 · 16:29 · переглядів - 292

В умовах складних соціально-політичних процесів у державі, законодавчих змін, системного реформування правоохоронної системи Бердянською місцевою прокуратурою реалізовано комплекс заходів, спрямованих на ефективне виконання прокуратурою її функцій та завдань.

Бердянська прокуратура підвела підсумки роботи в 2018 році

Завдяки вжитим місцевою прокуратурою скоординованим заходам вдалося досягти деякого покращення стану злочинності на території Бердянського району.

Протягом 2018 року на території міста Бердянська обліковано 2185 злочинів, проти 2537 в позаминулому році, що становить зменшення на      13,9 %. Також з 913 до 637 (-30%) зменшилась кількість тяжких злочинів та     на 50% менше вчинено особливо тяжких злочинів з 36 до 18 в минулому році.

У місті Бердянську в 2018 році скоєно 4 умисних вбивства проти 13 у 2017 році (-70%). Зареєстровано 3 факти спричинення тяжких тілесних ушкоджень проти 6 у позаминулому році (-50%).

В минулому році в порівнянні з позаминулим роком зменшилась кількість злочинів корисливої направленості. Так, з 1837 до 1572 зменшилась кількість крадіжок (-14%). На 54% знизилась кількість грабежів – 38 (в 2017 році – 82), вчинено 10 розбійних нападів.

За 2018 рік в місті Бердянську 15 дітей вчинили кримінальні правопорушення проти 26, які вчинили кримінальні правопорушень в 2017 році, що на 47% менше.

Протягом останніх років на досить високому рівні перебувають показники роботи по боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів. Всього протягом 2018 року виявлено 225 злочинів за фактами зберігання та збуту наркотиків. У 190 провадженнях вказаної категорії повідомлено про підозру 130 особам, з них у 30 провадженнях 19 особам повідомлено про підозру за фактами їх збуту.

За результатами досудового розслідування Бердянською місцевою прокуратурою до суду з обвинувальними актами скеровано 647 кримінальних проваджень.

Відсоток розкриття кримінальних правопорушень за остаточними результатами розслідування є вищим (46%), ніж в середньому по області (44%).

Упродовж 2018 року до суду направлено 7 обвинувальних актів у сфері корупції, 2 - у бюджетній сфері. Водночас у бюджетній сфері перебуває 12 кримінальних проваджень.

Бердянською місцевою прокуратурою упродовж 2018 року виявлено 5 адміністративних правопорушень пов’язаних з корупцією вчинених на території м. Бердянська. Зібрані матеріали направлені до УЗЕ в Запорізькій області департаменту захисту економіки Національної поліції України для вирішення питання складання протоколу про адміністративне правопорушення пов’язаного з корупцією.

За результатом розгляду вказаних матеріалів складено 1 протокол відносно правопорушника та направлено їх для розгляду по суті до суду.

Працівниками Бердянської місцевої прокуратури прийнято участь у розгляді 10 адміністративних проваджень пов’язаних з корупцією, за результатом розгляду 7 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності із накладенням стягнення у вигляді штрафу.

В порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» до органів місцевого самоврядування та осіб, уповноважених на виконання функцій держави, внесено 6 подання щодо усунення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції». За результатом розгляду вказаних подань 27 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У 2018 році Бердянською місцевою прокуратурою на захист інтересів держави пред’явлено 7 позовів

У земельній сфері (витребування з незаконного володіння земельних ділянок) – 3 позови на загальну суму 4 млн.157 тис.грн. Крім того, прокуратурою заявлено 4 позови про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням на суму 316 тис.грн.

У продовж 2018 року Бердянською місцевою прокуратурою виконано судових рішень, за позовами, заявами прокурора в порядку цивільного та господарського судочинства, в частині повернення земельних ділянок загальною площею 48,7 га.

Реально виконано рішень у сфері земельних відносин на суму 4 млн. 953 тис.грн., з них за рішеннями звітного року 4 млн. 275 тис.грн. 

Крім того,  у сфері державної та комунальної власності виконано судових рішень на суму понад 163 тис.грн., а також судових рішень про відшкодування шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями – 8,5 тис.грн. Всього за звітний період виконано 21 рішення суду.

У порядку відомчого контролю, подано до начальника відділу ДВС Бердянського МРУЮ  12  скарг на дії та бездіяльність посадових осіб ВДВС Бердянського МРУЮ, які наразі задоволено.

Понад 35 перевірок органів і установ виконання покарання та правоохоронних органів

Місцевою прокуратурою протягом 12 місяців 2018 року проведено понад 35 перевірок органів і установ виконання покарання та правоохоронних органів, за наслідками здійснення перевірок внесено 33 документів прокурорського реагування, за результатом розгляду яких 24 службових осіб Бердянського  ВП ГУНП, ДУ «Бердянська виправна колонія №77» та органів державної міграційної служби притягнуто до дисциплінарної відповідальності та усунені порушення вимог законів.

Недопущено вчинення засудженими в ДУ «Бердянська ВК №77»  пенітенціарних злочинів.

Зменшена кількість смертей серед засуджених. В 2018 році 2 випадки, у 2017 році було 3 таких випадки.

Поновлено права 2 засуджених на дострокове звільнення та заміну невідбутої частини покарання більш м’яким, вжито заходів, щодо укладення з усіма засудженими строкових трудових договорів.

В 2018 році також, завдяки принциповій позиції Бердянської місцевої прокуратури 5 особам, які перебували на обліку в підрозділі пробації  скасовано іспитовий строк та направлені до відбуття покарання в місця позбавлення волі.

Стосовно 8 осіб, які ухилялися від відбування покарання не пов’язано з позбавлення волі, зареєстровано кримінальні провадження, які направлені до суду  та винесені обвинувальні вироки.

Керівництвом та працівниками міськпрокуратури здійснено особистий прийом 38 засуджених та заарештованих осіб в  ДУ «Бердянська виправна колонія № 77 та ІТТ Бердянського ВП ГУНП.

Протягом 2018 року до Бердянської місцевої прокуратури надійшло 1093 звернень громадян, 537 з яких вирішено по суті, 479 – направлено за належністю до інших відомств.

З вирішених по суті скарг, 341 – стосувались питань досудового розслідування, 9 з них задоволено. За результатами розгляду звернень на дії працівників поліції, прокуратурою за рік зареєстровано 10 кримінальних проваджень. 

Крім того,  вирішено  4 звернення з питань представництва інтересів громадян та держави  в суді, 2 про права дітей, 2 з питань нагляду за додержанням кримінально - виконавчого законодавства, 196 звернень з інших питань.

Оперативними працівниками прокуратури на особистому прийомі протягом року прийнято 535 громадян, з них 111 особисто керівником прокуратури. 

Крім того, що упродовж 2018 року Бердянською місцевою прокуратурою розглянуто 7 запитів на інформацію, з них до інших відомств скеровано 1 інформаційний запит. Запити, які розглянуті за категоріями стосувались питань досудового слідства, кадрових та інших питань.

Протягом минулого року Бердянською місцевою прокуратурою надано 12 інформацій про результати діяльності до органів влади та 168 разів проінформовано населення в  засобах масової інформації. 

Керівник
Бердянської місцевої прокуратури
старший радник юстиції

Володимир Рудий




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок