Поліція підозрює підприємця з орбіти "порошенківців" в поставці цукерок в школи із забороненими добавками

По матеріалам Наші гроші
14.03.2019 · 08:41 · переглядів - 1759

Бердянське відділення поліції підозрює ФОП Фатьянов Максим Вікторович у поставці новорічних подарунків із консервантами та синтетичними барвниками, які заборонені для використання у навчальних закладах.


Про це йдеться в ухвалі Бердянського міськрайонного суду від 4 березня.

Згідно з матеріалами справи, Відділ освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради наприкінці 2018 року замовив ФОП Фатьянов Максим Вікторович постачання 7608 новорічних кондитерських подарунків “Паровозик” виробництва ПАТ “Чернігівська фабрика “Стріла” на загальну суму 266 тис. грн.

Виконком надалі отримав усі подарунки, а підприємець гроші за них.

Однак, за результатами огляду цих подарунків, встановлено, що на фабричній етикетці зазначено вміст таких харчових добавок, як: барвники харчові синтетичні (діамантовий синій, кармоазин, тартразин, зелене яблуко), консерванти сорбат калію, сорбінова кислота, стабілізатор сода харчова Е500. Ці добавки – заборонені при виробництві та використанні у продуктах харчування дітей, що навчаються у подібних навчальних закладах. Крім того, вміст заборонених компонентів підтвердили і результати випробування у “Херсонському науково-виробничому центрі стандартизації, метрології та сертифікації”.

Також, підприємець у системі “Прозорро” опублікував копію посвідчення про якість подарунків, де датою їхнього виготовлення зазначено 30 листопада 2018 року, однак на них вказана інша дата – 10 грудня.

Тож є підстави вважати, що підприємець надав виконкому документи, які не підтверджують походження та якість фактично поставленого товару. Також, що підприємець поставив товар, який не відповідає вимогам тендерної документації та умовам договору.

З огляду на це, слідчі 30 грудня 2018 року відкрили кримінальне провадження №12018080130004116 за ст. 358 кримінального кодексу (підроблення документів) та клопотали у суді про тимчасовий доступ до тендерної документації, на що отримали дозвіл.

У новорічному наборі “Паровозик” мали бути такі цукерки: “Мадагаскар з ананасом”, “Мадагаскар з полуницею”, цукерка “Мадагаскар з лимоном”, “Аркадія”, “Чарівний мак”, “Десна”, “Ореховые”, “Ромашка любимая”, “Чернігівські”, “Камомелька”, “Белочка из сказки”, “МуМолочна”, “Compliment”, “Максифрут з виноградом”, “BooBLE Boom”.

Як повідомляли торік “Наші гроші. Запоріжжя”, на вищевказаний тендер подалося восьмеро учасників. Чотири дешевших пропозиції відхилили з різних претензій до документації або ж самої продукції.

При цьому, переможець Максим Фатьянов зареєструвався підприємцем 7 травня 2018 року, а на тендер він надав договір про оренду приміщення під магазин від 1 травня 2018 року.

Контактним номером телефону Максим Фатьянов вказував: 0663953732. Він же значиться в держреєстрі для ТОВ “Біогрант”. Також Фатьянов на тендер подав позитивний відгук саме фірми “Біогрант” про поставку 34 новорічних подарунків, згідно договору від 1 листопада – за день до оголошення тендеру.

Раніше заступником директора фірми “Біогрант” працював Віктор Цуканов, нинішній депутат Бердянської міської ради від партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”. Окрім цього, раніше він працював в групі компаній “Агрінол”, яку відносять до сфери впливу народного депутата Олександра Пономарьова; був помічником нардепа, а нині працює в ТОВ “Інформаційна група “Про100”, також з орбіти нардепа Пономарьова.

Керівником “Біогранту” значиться Роман Сушко. Він же раніше був власником фірми. Це брат депутата Бердянської міської ради від “БПП” Богдана Сушка. Останній також є головою Чернігівської райдержадміністрації та помічником народного депутата Сергія Валентирова (БПП) – також близького нардепу Олександру Пономарьову.

Нині власником “Біогранту” значиться Світлана Сушко.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок