За минулий рік вивезено 8704 м.куб. стихійних звалищ

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
16.04.2019 · 11:18 · переглядів - 262

Заступник директора КП «Бердянськекотранс» Олег Оргієць охарактеризував, як комунальні служби боряться зі стихійними звалищами в місті.


Основна причина утворення стихійних звалищ – низький рівень самосвідомості громадян, які на контейнерні майданчики та просто на загальноміські території складають листву, гілки дерев, будівельне сміття та інші відходи.

Ми уважно стежимо де і як утворюються стихійні звалища. Варто наголосити, що останнім часом звалища почали з’являтись в тих місцях, де їх раніше і не було. Поблизу контейнерних майданчиків, вже до вечора після ранкового вивезення сміття вже з’являються гілки. За морфологічним складом, стихійні звалища відрізняються. Якщо навесні – це, здебільшого, гілки дерев, то восени – це листва. У нас катастрофічно не вистачає техніки для оперативної ліквідації звалищ, - повідомив Олег Оргієць.

Згідно офіційних даних за перший квартал 2019-го року вже вивезено 908 м.куб. стихійних звалищ. За минулий рік вивезено 8704 м.куб. сміття зі стихійних звалищ. В грошовому еквіваленті, утилізація одного кубічного метру сміття коштує 128 гривень.

Міський голова Володимир Чепурний достатньо болісно відреагував на зауваження про нестачу техніки і закликав комунальників допомогти міській владі в пошуках шляхів розв’язання цієї проблеми.

Чепурной Владимир

До 16-го року, чомусь у вас не виникало проблем з нестачею техніки. Тільки но ми почали вам оновлювати матеріально-технічну базу, одразу почались нарікання. Мені не зрозуміло, у нас, що, збільшилось населення з 2016-го року? Збільшились обсяги сміття? – висловив здивування Володимир Чепурний.

Олег Оргієць відзначив, що після вилучення техніки в 2013 році виконавчою службою, на підприємстві залишилась критично мала кількість спецобладнанняя. Нова техніка, яка закуповується, не підходить для вивезення стихійних звалищ та збору підбордюрного пилу. Тому комунальникам вкрай необхідно оновлювати їх матеріально-технічну базу.

Критично Володимир Чепурний висловився і про приватних підприємців, які надають послуги із вивезення побутових відходів і в судових інстанціях оскаржують рішення про встановлення монополії на користь «Бердянськекотрансу». Мер Бердянська анонсував, що на наступний рік запросить підприємства з інших міст, щоб вони конкурували на бердянському ринку побутових відходів.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок