День профорієнтації в закладах освіти інтернатного типу

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
22.04.2019 · 09:59 · переглядів - 179

Звісно, дуже важливим є, наскільки вдало обереш професійний шлях, щоб майбутня професія була не лише споживчим джерелом, а ще й частиною власного щастя та внутрішньої гармонії.

День профорієнтації в закладах освіти інтернатного типу

Але ж сучасна молодь інша, тому враховуючи різноманітність їх талантів та схильностей дітям вкрай важко зосередити свою увагу в одному професійному напрямку.

У рамках проведення Дня профорієнтації в закладах освіти інтернатного типу, з метою зорієнтувати молодь вдало обрати майбутній професійний шлях, фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості разом із соціальними партнерами 18 квітня 2019 року завітали до комунального закладу «Бердянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів».

Вихованці цього закладу вже брали участь в профорієнтаційних заходах: відвідували Бердянський міськрайонний центр зайнятості, також фахівцями центру зайнятості разом з викладачами Бердянського машинобудівного професійного ліцею для них був проведений майстер-клас, який дуже вразив учнів. Тому наш візит мав заключний характер на закріплення отриманих знань щодо подальшого професійного самовизначення.

Провідний фахівець з профорієнтації Корнієнко Ольга урочисто відкрила захід, представила учасників, також презентувала програму заходу та наголосила, як все ж таки важливо правильно обрати своє професійне майбутнє.

Який же наступний крок після професійного самовизначення? Звісно вибір навчального закладу.

Начальник відділення з добору в Запорізькій області державної прикордонної служби України Окремого регіонального центру Тітова Олена розповіла про потребу Держави в майбутніх захисниках, презентувала привілеї, умови, обов’язки, які чекають молодь, якщо вони оберуть цей шлях. Отримати знання в цій галузі, а згодом - гідне звання офіцера, діти можуть в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Подивившись відеоролик про університет та сутність долі військового, присутніх дуже зацікавила ця інформація.

Задля того,и щоб реалізувати себе, як компетентного спеціаліста необхідно якомога раніше починати відпрацьовувати отримані знання, уміння та навички на практиці, тобто працевлаштуватися. Але як не втрапити в халепу та не стати жертвою експлуатації? Саме про це розповіла начальник відділу правопросвітництва місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донцова Вікторія. Вона наголосила, на які моменти слід звертати увагу при працевлаштуванні, розповіла про правильні трудові відносини між працівником та роботодавцем. Завдяки розповіді Вікторії діти стали більш компетентними юридично, а це неабияк знадобиться їм у майбутньому.

Та на завершення заходу провідним фахівцем з профорієнтації Юлією Костенко був проведений інтерактивний захід у форматі брейн-брингу, де діти могли презентувати отримані знання, лідерські, організаторські здібності, уміння працювати в команді. Змагання проходили доволі в дружній атмосфері, учні підтримували та допомагали один одному, але не дивлячись на це дух суперництва таки був присутній. У результаті не було переможців та переможених, діти зіграли в нічию, але це й не важливо, адже метою було закріпити знання, отримати нові та визначитись з власним майбутнім. Наприкінці замагання Юлія Костенко нагородила учасників грамотами та корисними подарунками.

Виносимо подяку за співпрацю нашим соціальним партнерам Донцовій Вікторії, Тітовій Олені та окремо дякуємо за гостинність директору санаторної школи-інтернату Мєчовій Галині Анатоліївні та соціальному педагогу Кірносенко Олені Анатоліївні!




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок