Напередодні курортного сезону у Бердянську не змогли укріпити берегову лінію

По матеріалам TV5 - Запоріжжя
07.05.2019 · 12:17 · переглядів - 1722

Понад 8 мільйонів гривень необхідно для укріплення берегової лінії Бердянська. Гроші з бюджету Запорізької області для цього виділили, і роботи навіть розпочали. Втім, як виявилося, без порушень не обійшлося


У бердянському мікрорайоні Ліски почали роботи з будівництва гідротехнічних габіонів.  Підрядники почали працювати ще в грудні. Але на сьогоднішній день це будівництво зупинили. Підрядна організація так і не освоїла виділені кошти, а жителі прибережного району не побачили обіцяного захисту від морської стихії. Ба більше — з’явився сморід, від якого потерпають Мешканці звернулись з цього приводу до обласної ради. Депутат Ярослав Криль ініціював проведення досліджень матеріалу, який використовують при будівництві габіонів. Результати виявилися невтішними.

Місцеві ж запевняють, що споруди будують не там, де вони потрібні у першу чергу. Мешканці курортного містечка переконані, що укріплювати узбережжя потрібно спочатку поблизу провулка Маячного, а робітники повинні прибрати отруйне каміння на вулиці Приморській.

Спочатку проект оцінювали у понад 4 мільйони гривень. У 2018 році двічі проводили торги, але через відсутність достатньої кількості учасників, процедура була скасована. Проект скорегували , після чого його вартість збільшилася в два рази, і лише після цього Облдержадміністрація уклала договір з підрядником.

Проблему, каже депутат облради Ярослав Криль, потрібно вирішувати негайно. Тому зараз він готує звернення до голови Запорізької обласної ради з вимогою створити робочу групу з вивчення ситуації.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок