Росія «загубила» 80 полонених українців - Марчук

По матеріалам LIGA.net
23.05.2019 · 08:55 · переглядів - 457

Екс-представник України в Мінську сказав, що обмін заручниками «всіх на всіх» ускладнений тим, що в списках невідповідність «встановлених» і зниклих

Росія «загубила» 80 полонених українців - Марчук

Росія встановила лише 27 осіб з числа 107 українських громадян, які перебувають в російському полоні. Про це написав у своєму Facebook Євген Марчук, який до 19 травня представляв Україну в Тристоронній контактній групі в Мінську.

 - Ми передали туди (в РФ, - ред.) За відповідною процедурою за участю ОБСЄ і Міжнародного Червоного хреста (МКК) докладний список на 107 осіб, про яких ми точно знаємо, що вони живі і навіть знаємо, де вони там знаходяться. Але нам через деякий час з того боку відповідають, що вони встановили тільки 27 чоловік. А про інших наших 80 людей нічого не знають і вони їх не знайшли, - заявив Марчук.

Він вважає, що Москва може себе так вести з однієї причини - більшість з 80 українців зазнали тортур, сліди яких відразу ж видно.

 - А це Гаага, - додав Євген Марчук.

Нагадаємо, що вчора, 22 травня, зранку 8 військовослужбовців Збройних сил України були затримані бойовиками окупованих районів Донецької області. Про це повідомила прес-служба Операції об'єднаних сил у Facebook.

Зазначалося, що за попередньою інформацією, військові, рухаючись на вантажному автомобілі в районі населеного пункту Новотроїцьке, відхилилися від визначеного маршруту і потрапили на окуповану територію, де були затримані бойовиками збройних формувань РФ.

 - Командування Об’єднаних сил вживає всіх можливих заходів для визначення місця перебування та повернення військовослужбовців, - йдеться у повідомленні.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок