ЗСУ взяли стратегічну висоту «Зухвала» під Маріуполем: карта

По матеріалам LIGA.net
06.06.2019 · 08:26 · переглядів - 1816

Близько «висоти 73» не раз гинули і отримували поранення військові ЗСУ, однак втрати противника, за даними бійців, що воювали там, були незрівнянно вище

ЗСУ взяли стратегічну висоту «Зухвала» під Маріуполем: карта

ЗСУ зайняли ряд укріплених і стратегічно важливих позицій ворога біля селища Водяне під Маріуполем. Про це повідомив волонтер Serg Marco і джерела в армії, зокрема 79-й бригаді ДШВ і у морпіхів в 36-й. Також повідомлення про це побічно підтверджено ГПУ, де показали кинуту бойовиками на позиціях екіпіровку і зброю.

Опорний пункт в Пікузах гібридна армія РФ звела взимку 2015-2016 років: він розташовувався в 600 метрах на схід по дорозі від південно-східного кінця селища.

 - Була така позиція. Сепар називали її "Зухвала ". Вона була в найвищою точкою і контролювала Водяне, - пише волонтер про ситуацію.

Морпіхи "підкопалися" до цього опорнику і фактично зайшли по траншеях в тил, тобто взяли позицію окупантів "в вогневий мішок".

Для збільшення - натиснути на зображення

 - І ось, через тиждень після того як на цих позиціях (у бойовиків) були втрати - майже взвод вбитими і пораненими, сепари пішли і не повернулися. На позиції зайшли ЗСУ. Ось така тактика в позиційній війні. Без штурмів. Потихеньку, тишком-нишком, але з величезними втратами для ворога, - резюмував Serg Marco.

Завдяки тому, що на цій стратегічній "висоті 73" більше немає окупантів, є шанс, що вони перестануть обстрілювати селища Водяне та Лебединське



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок