УЗ планує встановити ринкові тарифи на перевезення пасажирів

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
26.06.2019 · 11:35 · переглядів - 923

Укрзалізниця планує відмовитися від субсидування пасажирських перевезень за рахунок прибутку від вантажних


Укрзалізниця (УЗ) планує привести тарифну політику з пасажирських перевезень до ринкової. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на проект проспекту емісії єврооблігацій перевізника, текстом якого володіє агентство.

У ньому вказується, що УЗ вже успішно впровадила цінову політику, яка ґрунтується на рівні попиту і пропозиції, для своїх вагонів Інтерсіті+ бізнес-класу.

Компанія також планує відкрити доступ до ринку ж/д перевезень для приватних компаній.

У той же час, в УЗ відносять дерегуляцію ринку до факторів ризику. У компанії вважають, що посилення конкуренції на ринку вантажних і пасажирських ж/д перевезень в Україні може мати непередбачені наслідки для компанії.

У довгостроковій перспективі Укрзалізниця планує впровадження механізму фінансової підтримки, який дозволить відмовитися від перехресного субсидування втрат при перевезенні пасажирів з прибутку від вантажних перевезень.

У компанії очікують збільшення числа приватних компаній, які володіють пасажирськими вагонами. Планується, що в районах з низькою щільністю населення будуть побудовані місцеві залізні дороги на основі промислового залізничного транспорту та вузькоколійних залізничних шляхів.

Другий етап також передбачає створення комерційних компаній в секторах приміських і регіональних пасажирських перевезень, які будуть належати місцевим органам влади, УЗ і іншим юрособам.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок