Передвиборчий популізм чи реальне покращення? Кабмін обмежив тарифи на тепло і теплу воду

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
26.06.2019 · 14:23 · переглядів - 1722

Вартість теплоенергії обмежили 1400 грн за 1 Гкал при наявності лічильника і 35,21 грн за 1 кв. метр при його відсутності.

Передвиборчий популізм чи реальне покращення? Кабмін обмежив тарифи на тепло і теплу воду

Сьогодні, 26 червня, Кабінет міністрів України вирішив ввести граничні ціни на теплоенергію в системі централізованого опалення і гарячу воду для міст областного значення (Бердянськ відноситься до міст обласного значення - ред.) та міста Києва. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду.

На думку уряду, економічно обґрунтованою є вартість теплоенергії в 1400 грн за 1 Гкал при наявності лічильника і 35,21 грн за 1 кв. метр при його відсутності.

За словами міністра юстиції Павла Петренка, в середньому по країні тариф зменшиться майже на 14%. Зокрема, в Кіровоградській області тепло подешевшає на 34%, у Волинській - на 24%, в Рівненській - на 22%, Луганській - на 21%, Тернопільській і Чернігівській - майже на 20%, Донецькій - на 16%, Житомирській - на 14%, Херсонській та Київській областях і Києві - на13%.

Граничний тариф на гарячу воду обмежений урядом на рівні 83 грн за 1 куб. м при наявності рушникосушки і 75 грн при його відсутності.

Однак, проти цього рішення виступили міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко і міністр фінансів Оксана Маркарова, які вважають, що ця постанова несе великі економічні і політичні ризики. Прем'єр-міністр Володомр Гройсман доручив цим міністерствам провести аудит теплокомуненерго до 1 вересня і представити на засіданні Кабміну результати. Міністри проголосували за рішення і домовилися доопрацювати.

Раніше Кабмін вже ввів граничні ціни на електроенергію, щоб уникнути можливого зростання тарифів у зв'язку з запуском нового ринку електроенергії з 1 липня.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок