«Мобільний центр зайнятості –  наш надійний помічник»

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
01.07.2019 · 10:35 · переглядів - 307

Згідно плану робіт на червень місяць, фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості 26 червня поточного року, з метою інформування населення, що мешкає в віддаленій сільській місцевості, відвідали Берестівську об’єднану територіальну громаду.

«Мобільний центр зайнятості –  наш надійний помічник»

Ще задовго до початку заходу,  біля палатки, яку розмістили у центрі села, неподалік від приміщення Берестівської сільської ради, почали збиратися слухачі.

Це були не тільки запрошені безробітні громадяни, а всі бажаючі мешканці громади, кому необхідні консультації та поради фахівців.

І мобільний центр зайнятості розпочав свою роботу. Адже у присутніх накопились питання, які  їм треба було вирішувати, тобто їхати до Бердянська. А помічники та порадники приїхали самі .А це економія часу та коштів селян.

Відкрила захід провідний фахівець з профорієнтації  Бердянського міськрайонного центру зайнятості Корнієнко Ольга.

Вона  зробила наголос на тому, що такі зустрічі необхідні як для населення так і для фахівців. Адже , коли на власні очі побачиш як і де мешкають твої клієнти, з якими проблемами вони  зустрічаються щодня, тоді фахівець на всі 100 відсотків в змозі надати допомогу у вирішенні питання працевлаштування.

Час згадати слова всесвітньовідомого педагога, письменника Макаренка А.С., він казав: «Виховуючи дітей, нинішні батьки виховують майбутню історію нашої країни, а значить і історію світу.»  Саме з метою донести батькам, яку все ж таки важливу роль вони відіграють в професійному майбутньому своїх дітей та в житті своїх дітей в цілому, провідний фахівець з профорієнтації Бердянського міськрайонного центру зайнятості Юлія Костенко презентувала актуальну тему сьогодення «Схильності та інтереси дитини у виборі професії». Захід відбувся у форматі батьківської конференції.

В ході заходу батьки дізнались про способи вибору професії,якими можуть керуватися діти, про актуальні професії та сучасний стан ринку праці.

Нагальним питанням стало те, що діти розвиваються всебічно та їм складно зорієнтуватися в одному професійному напрямку, тому фахівець ознайомила батьків з можливістю проходження тестів, які розробила служба зайнятості, за  результатами яких діти дізнаються склад власного розуму, професійні нахили, та ряд професій, які їм підходять.

Такий інтерактивний метод надання інформації  зробив спілкування з батьками більш жвавим.

«Здоров’є нації - багатство держави!», такою була тема виступу лікаря-методиста міського Центру здоров’ я  Жукова Віктора Євгеновича, якого запросили фахівці центру  зайнятості з метою висвітлити відвідувачам заходу питання здорового способу життя. Адже тільки здорова людина може бути повноцінно щасливою.

Докладна розповідь Віктора Євгеновича дуже зацікавила людей, про це свідчив ряд запитань, які задавали наприкінці зустрічі.

Також не залишилась осторонь тема, стосовно  організації  та оплати праці тимчасових та громадських робіт, які заплановані на наступний місяць, Відповіді на запитання надавала Денисова Ганна - провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями .

Підійшов час закінчення заходу, але присутні ще довго не розходились

по домівках. Багато питань було задано в індивідуальному порядку. На розкладному стенді були розташовані інформаційні буклети та листівки які відвідувачі  мали змогу взяти з собою.      

Керівництво та фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості висловлюють подяку начальнику відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Бердянської міської ради Марч Тетяні Іванівні та голові Берестівської сільської ради  об’єднаної територіальної громади Кушнір Наталі Миколаївні за допомогу в організації та проведенні заходу.

Дякуємо за співпрацю! До нових та плідних зустрічей.

Провідний фахівець з профорієнтації

Корнієнко О.В.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок