Бойовики збільшили кількість обстрілів, один військовий загинув, дев’ять поранені

По матеріалам НВ Україна
11.07.2019 · 09:15 · переглядів - 1559

За минулу добу в зоні проведення Операції Об'єднаних сил бойовики порушували режим припинення вогню на Донбасі 42 рази


За даними штабу ООС, 28 раз противник застосовував озброєння, заборонене Мінськими угодами. Зокрема, обстріли проводилися із застосуванням заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібру 120 і 82-мм, гранатометів різних систем, зенітних установок, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Бойовики відкривали вогонь по позиціях української армії в районі Мар'їнки, поруч з Кам’янкою, неподалік Новотроїцького, в районі Старгонатовки, Павлополя, Широкиного, Гранітного і Красногоровки.

Неспокійно було в районі Водяного, Тарамчука, Миколаївки та Лебединського.

Також позиції сил ООС були обстріляні поблизу Кримського, неподалік Новотошківського, на околиці Південного, поблизу Золотого-3, Попасної, Новоалександровки, Новозванівки, Новолуганського і Зайцевого.

В результаті атак противника один український військовослужбовець загинув, сім отримали поранення, ще двоє бійців ООС отримали бойові травми.

З початку поточної доби, 11 липня, бойовики шість разів обстріляли позиції Об'єднаних сил.

Обстріл під Гранитним

У штабі ООС повідомили, що 10 липня близько 15:00 в районі південної околиці Гранітне ворожим ПТРК був вражений вантажний автомобіль «КрАЗ» ВСУ. В результаті попадання протитанкової керованої ракети в кузов вантажного автомобіля один військовослужбовець загинув. Ще один військовослужбовець отримав поранення середньої тяжкості, його госпіталізували.

Обидва бійці є військовослужбовцями 406-ї окремої артбригади, яка дислокується в Миколаєві. Загиблий був у званні сержанта.

Автомобіль голови Донецької ОДА Павла Кириленка, який стояв неподалік, не постраждав.

За даними ЗМІ, Кириленко без попередження і узгодження з командуванням Об'єднаних сил відправився на лінію вогню.

Президент Володимир Зеленський, реагуючи на обстріл автоколони голови Донецької ОДА, доручив максимально посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення і нейтралізації диверсантів.

Представник МЗС Катерина Зеленко наголосила, що обстріл автоколони з боку російських гібридних військ є грубим порушенням Мінських угод, повідомляє НВ.Україна.

 - Саме так Кремль «хоче» припинення вогню в Україні і «намагається з усіх сил виконувати» Мінські угоди. Боюся, що це не кінець. У дусі Ради Європи, Росія не зупиниться, - додав заступник міністра Єгор Божок.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок