Виконком не рекомендує проводити будь-які масові заходи на «Торпедо»

По матеріалам прес-служби виконкому БМР
18.07.2019 · 17:50 · переглядів - 1725

Комісією рекомендовано утриматись від проведення масових заходів на території міського стадіону «Торпедо»


Цими днями виконавчий комітет Бердянської міської ради отримав повідомлення від довіреної особи одного з кандидатів в народні депутати про намір проведення агітаційного заходу на території міського стадіону “Торпедо”. Зважаючи на аварійний стан об’єкту, який зазначений в експертних висновках різних років, та останнього його огляду робочою комісією, який відбувся 18 липня поточного року, було рекомендовано утриматись від проведення будь-яких масових заходів на території міського стадіону “Торпедо” з огляду на питання безпеки життя та здоров'я учасників можливих заходів.

Відповідне повідомлення із сподіваннями на розуміння ситуації було підготовлено та передано довіреній особі кандидата, з яким вона особисто ознайомилась. Крім того, з метою недопущення порушень ст.39 Конституції України, ст.11 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, ст.68 Закону України “Про вибори народних депутатів України” організаторам було запропоновано перенести проведення запланованих заходів на інші об'єкти комунальної власності міста, а саме: проведення некомерційних спортивних змагань - на один зі стадіонів закладів загальної середньої освіти міста (наприклад, оновлений стадіон ЗОШ №3), а проведення некомерційного концерту — в приміщення міського палацу культури “ім. Т.Г. Шевченко”.

Як повідомлялось раніше, вже готов проект реконструкції стадіону і наразі шукаються можливості для його відновлення. Міська влада висловила сподівання, що після завершення передвиборчих перегонів всі учасники будуть й надалі опікуватись майбутнем стадіону і використають всі свої зв’язки та можливості для залучення коштів на його реконструкцію.

Відповідно до Звіту про науково-технічну роботу від 31.05.2007 року (Комплексна оцінка технічного стану будівельних конструкцій та ґрунтової основи трибун та приміщень стадіону «Торпедо» в м. Бердянськ у зв'язку з реконструкцією. Розробка рекомендацій по його реконструкції та безпечній експлуатації) найбільш характерним дефектом споруди є корозійне пошкодження залізобетонних конструкцій. Ступінь пошкодження конструкцій різна — від зниження міцності захисного шару бетону до його руйнування.

Обстеженням виявлено, що 10% косоурів знаходяться в аварійному стані, 60% косоурів знаходяться в стані, непридатному для нормальної експлуатації. Зафіксовано також пошкодження цегляної кладки стін.

Відповідно до акту візуального обстеження будівель та споруд міського стадіону «Торпедо», складеного комісією, яка створена розпорядженням міського голови від 12.06.2013 №251-р встановлено, що зазначений об'єкт потребує проведення реконструкції та капітального ремонту.

Відповідно до акту візуального обстеження будівель та споруд міського стадіону «Торпедо» від 24.03.2016 року, складеного комісією, яка створена розпорядженням міського голови від 22.03.2016 №123-р, виявлено, що існуючі конструкції, зокрема, місця для глядачів знаходяться в зруйнованому стані (ступінь руйнування до 80-90%). При цьому, комісією не рекомендовано проведення масових заходів на вказаному об'єкті.

Відповідно до акту огляду від 18.07.2019 року комісія зробила висновок: з метою недопущення травмування людей або інших нещасних випадків, рекомендувати балансоутримувачу майна — дитячо-юнацькій спортивній школі, утриматись від проведення будь-яких заходів на території комплексу через невідповідність розміщених там будівель та споруд нормам ДБН та протипожежної безпеки.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок