У Запоріжжі ДБР оголосило підозру судді

По матеріалам ДБР
25.07.2019 · 09:11 · переглядів - 144

За винесення завідомо неправосудного рішення ТУ ДБР у м. Мелітополі оголосило підозру судді Заводського районного суду міста Запоріжжя


Розслідування злочинів проти правосуддя є одними з пріоритетних у діяльності Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, а проведення досудового розслідування вказаної категорії кримінальних проваджень є найбільш складним у частині доказування.

Однак, завдяки наполегливості та принциповості роботи слідчих Територіального управління, 24.07.2019 було повідомлено підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.
В ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки, фізична особа, яку було визнано потерпілою, звернулась із скаргою на дії судді до Вищої ради правосуддя, за рішенням якої, його було звільнено з займаної посади.

За даними слідства в 2017 році підозрюваний, перебуваючи на посаді судді Заводського районного суду міста Запоріжжя, в порушення норм матеріального та процесуального права під час розгляду цивільної справи, виніс завідомо неправосудне рішення, яке стало підставою для виведення з під арешту нерухомого мана, в результаті чого потерпілій було завдано істотної шкоди.
Досудове слідство триває, перевіряються факти винесення інших можливих завідомо неправосудних рішень.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Тэги: гбр


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок