Реконструкцію електромереж проведуть цього літа, перенести на осінь неможливо

По матеріалам пресс-службы исполкома
29.07.2019 · 08:37 · переглядів - 1469

Представники БРЕМ, підрядних організацій, комітетів мікрорайонів обговорили проблемні питання реконструкції електричних мереж


За ініціативи міської влади обговорити всі проблемні питання, що виникають під час реконструкції електромереж в курортних мікрорайонах міста, зібрались представники БРЕМ, підрядних організації, що ведуть роботи в Бердянську — ТОВ “Енергетична компанія “Арго” та ТОВ “ЄС-Карго” Днепр, комітетів мікрорайонів. Провів нараду заступник міського голови Григорій Горячов. На початку він наголосив, що питання масштабної реконструкції електричних мереж на контролі міського голови Володимира Чепурного та народного депутата України Олександра Пономарьова, від яких було звернення до керівництва обленерго, щодо занепокоєння ситуацією, яка склалася в місті у зв’язку з реконструкцією мереж (тривалі відключення електроенергії, що ведуть до матеріальної і моральної шкоди, як мешканців так і гостей міста), соціальної напруги серед населення, можливості перенесення робіт на кінець серпня, координації ходу робіт з мешканцями тощо.

В ході дискусії представниками БРЕМ та підрядниками були надані відповіді на питання, які найчастіше задають мешканці міста:

- чому роботи проводяться саме у курортних мікрорайонах?

На етапі розробки проекту з реконструкції мереж електропостачання в місті Бердянськ були враховані найбільш проблемні місця. Саме електромережа в прибережній зоні міста не витримує існуючи навантаження, особливо влітку. З цих районів було більш за все звернень мешканців міста на низьку напругу, часті перепади та відключення. В Бердянську дуже давно не було такої глобальної реконструкції мереж — 20 ТП, яка значно підвищить якість електропостачання.

- чому не перенести реконструкцію на кінець курортного сезону?

Міська влада зверталась до керівництва обленерго щодо переносу робіт на кінець серпня, але отримала відповідь, що строки реконструкції переноситись не будуть. Проект реконструкції має значний об’єм, технологічно складний та має стислі строки - потрібно завершити всі роботи до листопада. Роботи виконуються за кошти державного бюджету в межах інвестпрограми, і їх використання має регламентовану процедуру — виділення коштів, проведення тендерних закупівель із визначення виконавця робіт і строки виконання.

- чому не витримуються графіки та час робіт, замість відключення з 4-00 до 12-00 світла немає іноді до вечора?

Як відзначили представники підрядних організацій вони максимально намагаються інформувати мешканців та йти за графіком, проте виникають як технічні проблеми, так і протидія мешканців. Як приклад, мешканці не дозволяли працювати техниці та встановлювати новий стовп, чим спричинили затримку на день.

- чому існуючи нові електроопори знову міняють?

За проектом реконструкції передбачені опори, які враховують вітрові навантаження приморського міста та розраховані на нові електродроти, які будуть встановлюватись під час реконструкції.

- чому відключають вулиці, де не проходить ремонт?

Враховуючи, що мережі електропостачання, зокрема в мікрорайоні Колонія, були збудовані більше 50 років тому, вони мають довгу схему підключень, жодного разу не проводився капітальний ремонт, тож просто не має технічної можливості частинами проводити відключення. За новим проектом будуть встановлюватись додаткові розподільчі ТП, зменшена довжина ліній, що надасть окрім значного підвищення якості електропостачання, нові технічні можливості під час ремонтних робіт.

Представники комітетів мікрорайонів Колонія, Слобідка, Ліски наголошували, що вони готові співпрацювати, допомогати і розмовляти з мешканцями, проте потрібно чітке розуміння що і коли буде робитись, і скільки триватиме відключення.

В ході довгої дискусії було вирішено, що підрядні організації за 5 днів до початку робіт будуть інформувати представників мікрорайонів, квартальних про черговість і графік робіт. Всі зацікавлені сторони обмінялися контактами й погодились, що реконструкція мереж має важливе значення для міста, але виконавцям робіт (оскільки тільки вони точно знають, коли їх бригади виходять на об’єкти), потрібно більш тісно працювати з населенням кожної вулиці.

Додамо, що сьогодні вранці кілька десятків людей перекрили рух по Східному проспекту в районі Третього пляжу. Місцеві жителі заблокували дорогу на Слобідці через ремонт електромереж. На місці перекриття був заступник міського голови Григорій Горячев, який відповідав на питання жителів. Зокрема, що БРЕМ діє за інвестиційним планом реконструкції мереж і не може перенести терміни проведення робіт.

Тэги: Сезон 2019



Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок