В Україні по-новому будуть будувати дороги. Що зміниться?

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
28.08.2019 · 15:34 · переглядів - 742

З цієї осені українські траси будуть будувати за новими нормами

В Україні по-новому будуть будувати дороги. Що зміниться?

З 1 вересня в Україні вступають в силу нові будівельні норми (ДБН) з проектування доріг, які, як очікується, підвищать на них безпеку. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Новими нормами введена можливість звужувати крайні ліві смуги на трасах, а також проектувати протизасліпні екрани і шумові смуги, які допомагають водіям не засипати за кермом.

Крім цього, нові норми рекомендують встановлювати SOS-станції на трасах для першої допомоги в разі надзвичайних ситуацій і робити розриви огорожі для швидкого проїзду спецтехніки.

 - За якістю дорожнього покриття теж чимало нововведень. Це використання геосинтетиков і модифікованих бітумів для асфальтобетонних доріг, а також спеціальних перевантажувачів асфальтобетонної суміші, - додав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Він нагадав, що у вересні 2018 року набули чинності нові ДБН з проектування вулиць і доріг в населених пунктах.

Нові норми ввели можливість звужувати ширину смуг руху на дорогах, облаштовувати острівці безпеки на нерегульованих переходах і тд.

Нові будівельні норми містяться в ДБН В.2.3-4-2015 "Автомобільні дороги. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво".



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок