Новий сервіс від ПФУ "в один дотик"

По матеріалам пенсионного фонда
09.09.2019 · 12:41 · переглядів - 1104

Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в "один дотик" через вебпортал електронних послуг Фонду


Cервіс передбачає:

  • подання документів для призначення пенсії дистанційно в електронному вигляді (заява та копії документів, завірені електронним підписом);
  • після прийняття рішення про призначення пенсії надійде повідомлення про необхідність звернення до сервісного центру Пенсійного фонду за отриманням пенсійного посвідчення.

Сервіс призначення пенсії в “один дотик” є однією зі складових частин системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі, що реалізується Пенсійним фондом України і включає заходи з переведення в електронну форму надання послуг та організацію обміну даними з державними реєстрами для зменшення паперового документообігу при наданні послуг. Це перший етап впровадження системи «Е-пенсія». Наступним кроком буде запуск мобільного додатку послуги е-пенсія. За його допомогою через смартфон або планшет громадяни зможуть отримати інформацію про свій заробіток, страховий стаж, розмір пенсії, про те, на якому етапі розгляду перебувають звернення до Фонду.

Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

Що треба зробити для призначення пенсії за одне відвідування сервісного центру Пенсійного фонду.

Майбутні пенсіонери мають можливість самостійно подати через портал Пенсійного фонду усі документи, які необхідні для отримання пенсійного забезпечення. А потім звернутися до відділення, коли вже прийде відповідна СМС, і отримати пенсійне посвідчення.

Для того, щоб подати заявку онлайн, необхідно зареєструватися на вебпорталі електронних послуг, заповнити відповідну анкету, завантажити необхідні сканкопії документів, підписати заяву електронним підписом і відправити в ПФУ. Час на розгляд заяви – десять днів. Протягом цього періоду користувач порталу може відстежувати, на якій стадії перебуває розгляд його справи.

Отже, спілкування з Фондом має стати легше ї зручніше.

З питань звертатися до Бердянського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) за адресою вул. Консульська 23л, або за телефоном «гарячої лінії»  3-56-69, 4-72-90.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок