На День міста до Бердянська завітали офіційні делегації міст-побратимів з Китаю, Польщі, Франції та міста Кременчук

По матеріалам пресс-службы исполкома
16.09.2019 · 14:36 · переглядів - 1406

Традиційно на святкування Дня міста запрошуються представники всіх міст-побратимів. Цього року Бердянськ відзначає 192-у річницю із заснування та 76-у річницю визволення від нацистських загарбників.

На День міста до Бердянська завітали офіційні делегації міст-побратимів з Китаю, Польщі, Франції та міста Кременчук

Вперше на свято до міста завітала офіційна делегація з міста Бей-Бей, Китай у складі 5 осіб на чолі із заступником директора Бей-Бейського районного комітету народного конгресу провінції Чунцин Ванг Шюенда. Також приїхали гості з міста Бельсько-Бяла, Польща, Ла-Сейн Сюр Мер, Франція та міста Кременчук.

Сьогодні гості зустрілися з міським головою Володимиром Чепурним,секретарем міської ради Олексієм Холодом та заступниками міського голови. Окрім обміну подарунками в ході зустрічі обговорювалися питання співпраці та можливих спільних проектів.

Як відзначили представники китайської делегації, їх візит перший, тому більш ознайомчий. “Ми дуже раді, що нас запросили, і ми приїхали до Бердянська на День міста. Бажаємо місту процвітання та готові до співпраці”, - відзначив заступник директора Бей-Бейського районного комітету народного конгресу провінції Чунцин Ванг Шюенда. Міський голова передав делегації для ознайомлення План економічного розвитку м.Бердянськ, зауваживши, що наразі розробляється Інвестиційний паспорт міста, який буде надісланий також для вивчення китайським партнерам.

“Ми готові до співпраці з нашими містом-побратимом Бей-Бей в Китаї, і дуже раді, що нарешті наші друзі завітали до нашого міста”, - підсумував Володимир Чепурний. У ході зустрічі він розповів про туристичний, оздоровчий, промисловий та освітній потенціал міста, окреслив можливі напрями для співпраці. Це залучення інвестицій у розвиток транспортної галузі, альтернативної енергетики, реконструкцію та модернізацію мережі водопостачання тощо. Всі пропозиції китайська сторона пообіцяла ретельно вивчити і повідомити про можливі спільні проекти. На згадку про першу зустріч гості подарували традиційний взірець китайського національного живопису відомого китайського художника.

фото

У складі французької делегації приїхали заступники мера Крістіан Барло та Луіс Кореа, а також президент борцовського клубу Мород Якуб. “Не зважаючи на складну дорогу, ми раді, що вкотре ми приїхали до Бердянська, вдячні за теплий прийом. Вже більше 50 років існують побратимські зв’язки із нашими містами. Ми передаємо вітання всім вам та мешканцям міста від мера Ля Сейн Сюр Мера та муніципальної ради. Наші відношення мають продовження в галузі спорту, а саме такого виду спорту як боротьба. Наразі цей вид спорту дуже популярний і співпраця між нашими містами дуже перспективна. Адже, не зважаючи на різні політичні ситуації, спорт завжди сприяє розвитку миру та встановленню дружніх відносин”, - розповів заступники мера Крістіан Барло. В ході перебування у місті президент борцовського клубу Мород Якуб має намір зустрітись із спортивною громадськістю.

фото

До польської делегації у складі чотирьох осіб увійшли радники, заступник голови Комітету міської економіки та житла Дарус Михасов, заступник голови Комітету з питань освіти та культури Пьотр Ружко, голова Комітету з питань бюджету, стратегії та економічного розвитку Роман Матяжа та працівник відділу промоції міста Пьотр Плежинський. Заступник голови Комітету з питань освіти та культури Пьотр Ружко, який багато разів був у Бердянську, та майже з самого початку розвитку наших побратимських зв’язків, побажав подальшого процвітання нашому місту, щоб кожного дня він ставав ще кращим. Польські гості відзначили, що відвідуючи місто вчетверте, вони кожного року бачать позитивні зміни, що місто змінюється.

Від імені міського голови м.Кремечук та депутатського корпусу слова вітання з Днем міста передала заступник міського голови Ольга Усанова. “Я вперше у Бердянську, між нашими містами багато спільного, і дуже приємно бачити, що ваше місто розвивається, відчувається увага міської влади до міста”.

Окрім святкових заходів до Дня міста гості з Китаю, Франції, Польщі та Кременчука відвідають екскурсії по місту, музей історії Бердянська та художній музей ім. І.Бродського, морську екскурсію по Бердянській затоці та ознайомляться з іншими туристичними цікавинками міста.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок