Верховна Рада прийняла закон про єдину звітність по ЄСВ та ПДФО

По матеріалам ЛІГА.Фінанси
19.09.2019 · 14:05 · переглядів - 1706

З 1 січня 2021 року в Україні вводиться єдина звітність з ЄСВ та ПДФО

Верховна Рада прийняла закон про єдину звітність по ЄСВ та ПДФО

19 вересня Верховна Рада розглянула в другому читанні і прийняла в цілому законопроекти №1057 і №1072, які спрощують і уніфікують подачу звітності до податкової.

Як відзначають в прес-службі Міністерства фінансів України, ці законопроекти вводять з 1 січня 2021 нову об'єднану звітність по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Вона більш уніфікована і з єдиним встановленим терміном подачі.

У Мінфіні вважають, що об'єднання звітності по ЄСВ та ПДФО скоротить кількість звітів для платників податків і зменшить час на складання самої звітності.

Крім того, законопроекти передбачають спрощення подання звітності з єдиного внеску: фізособи-підприємці та самозайняті дані по ЄСВ подаватимуть у складі річної податкової декларації про доходи; фізособи - платників єдиного податку будуть надавати звітність з ЄСВ в складі податкової декларації платника єдиного податку.

Для страхувальників (підприємств і самозайнятих осіб, які використовують працю найманих працівників) вводиться квартальна звітність з ПДФО та ЄСВ з розбивкою по місяцях звітного кварталу.

У Мінфіні пояснюють, що нововведення сприятимуть спрощенню умов для ведення бізнесу, спрощення адміністрування ПДФО та ЄСВ, зменшення кількості і обсягу податкової звітності.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок