Міська влада продовжує шукати дієві методи очищення дерев від червеця

По матеріалам пресс-службы исполкома
19.09.2019 · 16:52 · переглядів - 623

Управління житлово-комунального господарства продовжує випробовувати методи боротьби з червецем, яким уражено більше половини дерев у місті.

Міська влада продовжує шукати дієві методи очищення дерев від червеця

На черговій сесії міської ради виділено 150 тис грн на боротьбу із цим шкідником. На минулому тижні очистити дерева від залишків життєдіяльності цього шкідника та відкладених ним яєць пробували садовим пилососом, але з’ясувалося, що його потужності вистачає лише на прибирання залишків червеця із землі. Пробували також мити дерева струмом води за допомогою “Керхера”. Цей метод виявився більш дієвим, але не достатньо потужним, у глибокі тріщини у корі вода не потрапляє та залишки шкідників не вимиваються.

Сьогодні було протестовано третій метод — миття дерев мильним розчином із брандспойта пожежної машини. У такий спосіб було помито два дерева у парку Шмідта та одне, найбільш уражене шкідником, по вулиці Центральній.

- Сьогоднішній результат оцінюємо як позитивний, ефект видно, помивка дуже ефективна, - відзначив заступник міського голови Григорій Горячов. - Визначимо необхідну кількість води, концентрацію мильного розчину, і у цьому році, я гадаю, це найефективніший метод для очищення зелених насаджень, який буде передувати обробці хімікатами у весняний період. Третій спосіб - миття із брандспойту пожежної машини виявився максимально ефективним, ми його і застосуємо у цьому році.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок