Лайф-хак: як порушити купу правил і успішно відпрацювати сезон в Бердянську

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
26.09.2019 · 12:11 · переглядів - 2914

Більша частина МАФів по вул. Горького та Азовському проспекту вже демонтована. Споруди, які відпрацювали сезон вивезли до наступного року. Тож, можна підвести певні підсумки літа, що минуло. Зробимо це на прикладі одного об'єкту.


Вулиця Горького, територія неподалік “Барракуди”, тимчасова споруда під ефектною і зрозумілою усім назвою “БухлоBAR”. З вивіски зрозуміло — тут продають алкогольні напої. Конкретно по цьому об'єкту можна виокремити декілька цікавих моментів.

Перше. Тимчасові споруди на вул. Горького і Азовському проспекті в літній сезон розміщуються в рамках ярмарку, який оголошує мерія. До літа виконком замовляє комплексну схему розміщення ТС, згідно якої формуються лоти і реалізуються на аукціонах. Згідно комплексної схеми, на місці де розміщувався “БухлоBAR”, мали б продавати сувеніри.

схема

Ще один цікавий момент — лише ця точка для продажу сувенірів, за дивним збігом обставин, на цій ділянці ярмарку має підключення до електричної мережі потужністю 3 кВт. Навпроти вказаного об'єкту, позначеного на карті СИ-1, розміщується ще один маленький розміром 1х1 м С-22. По факту тут також не було жодних сувенірів, а розташовувався невеличкий стіл з барними стільцями, де відпочивали відвідувачі “БухлоBAR”.

Другий момент. В Бердянську діє мораторій на продаж алкогольних напоїв в період 23:00 — 9:00. Заборона реалізації спиртного в зазначений період часу не стосується стаціонарних закладів відпочинку, зрозуміло, що вказаний об'єкт є тимчасовою спорудою, який напряму підпадає під дію мораторію. Однак, не зважаючи на це, бар реалізовував алкоголь впродовж всього літа в заборонений для цього час.

время работы бара

Не зважаючи на докорінну зміну цільового призначення об'єкту, МАФ не просто не було демонтовано, до його власників не застосували навіть заходів дисциплінарного впливу в рамках Адміністративного кодексу. Не застосовано штрафних санкцій і за пряме порушення мораторію на продаж алкогольних напоїв в Бердянську. І це вже не говорячи про перевірки з приводу наявності ліцензії на продаж алкоголю.

Складається таке враження, що адміністративний відділ мерії, правоохоронні та контролюючі органи просто не помічали діяльність цього закладу. Таку вибірковість, в реаліях нашого міста, можна пояснити лише впливовими власниками закладу. За нашими неофіційними даними “БухлоBAR” напряму пов'язаний з двома депутатами Бердянської міської ради — Віктором Цукановим та Богданом Сушко...

Сьогодні МАФ демонтували, на згадку від нього залишились пошкоджена плитка та сміття.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок