«Мобільний центр зайнятості – сучасний та дієвий метод надання інформації».

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
10.10.2019 · 16:27 · переглядів - 497

Згідно плану роботи на жовтень місяць, фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості 10 жовтня поточного року, з метою інформування населення, що мешкає в сільській місцевості, відвідали Осипенківську територіальну громаду.

«Мобільний центр зайнятості – сучасний та дієвий метод надання інформації».

Почавши встановлювати в центрі села мобільний центр зайнятості, ми привернули увагу оточуючих. Саме тому зацікавленими виявились не лише безробітні, які є клієнтами служби зайнятості, а й звичайні мешканці.

На жаль у людей, які проживають в сільській місцевості, є багато запитань, на які ми знаємо відповіді, але і великий бар’єр щодо їх вирішення  - транспортна недосяжність, адже справа торкається нестачі коштів.

Отож, задля того, щоб допомогти вирішити селянам хвилюючі їх запитання, фахівці з профорієнтації Бердянського міськрайонного центру зайнятості не лише самі, а разом із соціальними партнерами організували інформаційний захід.

Провідний фахівець з профорієнтації Корнієнко Ольга Валеріївна урочисто відкрила захід, оголосила мету та акцентувала увагу на питаннях, яких ми маємо намір торкнутися.

Аналізуючи запитання, які турбують  населення з попередніх зустрічей, ми вирішили запросити соціальних партнерів, та задовольнити людей відповідями.

Першими виступили, головні спеціалісти відділу правопросвітництва Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донцова Вікторія та Хом’якова Майя, вони ознайомили присутніх з  послугами, які надає їх організація. Торкнулися питання щодо видів трудових договорів, ознайомили з тим, як правильно повинні оформлюватись трудові книжки, та зробили акцент на умовах працевлаштування за кордоном, адже дуже важливо перед тим, як наважитись на такий відповідальний крок, неодмінно бути юридично грамотним, щоб не втрапити в халепу. Наостанок закріпили свою розповідь методичними матеріалами, які залишили на згадку.

Наступним питанням, якого ми торкнулися, стала участь батьків в профорієнтації власних дітей.

Адже вибір професії – завдання не з легких навіть для дорослих людей, які мають певний життєвий досвід. Ще більше такий відповідальний крок лякає сучасних учнів, адже через те, що вони мають багато інтересів та розвиваються всебічно, трішки дезорієнтовані у виборі майбутньої професії.

Хто ж, як не батьки можуть зробити великий внесок в розвиток успішного професійного майбутнього власної дитини. Але ще здавна існував конфлікт «батьків та дітей», отож і зараз ця проблема не покидає суспільство.

Тому, з метою допомогти батькам зрозуміти, як же посприяти дитині у виборі майбутньої професії провідний фахівець з профорієнтації Юлія Костенко організувала батьківську експрес - конференцію.

В свою чергу Юлія Костенко презентувала батькам стратегію вибору професії, ознайомила з типовими помилками при виборі професії та розповіла, що необхідно знати батькам про психологію вибору професії. По закінченню свого виступу залишила на згадку доречні поради щодо сприяння батьками побудови успішного професійного майбутнього своїх дітей.

Завершаючою ланкою нашого заходу став виступ Тітової Олени - начальника відділення добору по Запорізькій області Державної прикордонної служби.

Захищати державу – справа честі. Робота в Державній прикордонній службі України дуже престижна, та служба в прикордонному відомстві чудовий старт для кожного. В свою чергу Олена Тітова детально ознайомила присутніх з вимогами щодо кандидатів, умов проходження навчання в Національну академію Державної прикордонної служби України, та перспектив після її закінчення.

Наприкінці заходу, ми мали активний зворотній зв’зок з мешканцями села, які були вдячні за нашу допомогу у вирішенні питань, які їх дуже хвилювали.

Провідний фахівець з профорієнтації,
Юлія Костенко




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок