Боротьба за екологію – бердянців закликали відмовитись від пластику

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.10.2019 · 08:54 · переглядів - 752

Проблемою забруднення навколишнього середовища в Бердянську зацікавились представники міської влади


Під головуванням заступника міського голови Юлії Дойнової відбулась координаційна рада за участі підприємців, де останніх закликали переходити до реалізації екологічної пакувальної продукції замість пластику та поліетилену.

Забруднення навколишнього середовища давно і серйозно обговорюється на рівні експертів та провідних політиків світу. На рівні України заборони на реалізацію пластику і поліетилену поки що не запроваджено, тому доводиться розраховувати лише на самосвідомість громадян і підприємців.

На засіданні координаційної ради були присутні представники ринків та одного з універсамів. Представники мережевих супермаркетів зустріч проігнорували. Заступник мера, депутати міської ради та активісти закликали підприємців поступово переходити на екологічну продукцію. Паралельно з цим присутні дійшли згоди про необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців міста та, особливо, молоді.

Представник відділу освіти Наталя Скиртач зауважила, що в навчальних закладах міста приділяєтся особлива увага питанням захисту довкілля. В окремих школах встановлено контейнери для роздільного збору сміття.

Важко не відзначити позитив від занепокоєння даною проблемою представників міської влади. Однак, проведення однієї зустрічі з підприємцями явно недостатньо навіть для натяку на її вирішення. Якщо питання всерйоз вийшло на рівень міської влади, чиновники, в першу чергу, мають перевірити чи все в порядку в місті зі збором та утилізацією ТПВ? Зайнятись вирішенням проблеми полігону. Враховуючи, що за десять з половиною місяців поточного року чиновники не змогли реалізувати закон про роздільний збір сміття, за 4 роки перебування у владі не спромоглись реорганізувати сміттєзвалище, проведене засіданні походить на звичайний показовий виступ для публіки. Такі завдання нинішня команда управлінців виконує майстерно. Пам’ятаємо вислів депутата Євгена Георгієва – “Надо меньше делать, а больше говорить”...




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок