У п’ятницю, 18 жовтня, відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
21.10.2019 · 08:49 · переглядів - 136

День започаткований Європарламентом у 2007 році. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації.

У п’ятницю, 18 жовтня, відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Нині щороку жертвами цього злочину стають близько 2 млн осіб, причому третина з них – діти. За оцінками Міжнародної організації з міграції, понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року.

На сьогодні Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. І якщо на початку 2000 років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідирує трудова експлуатація.

Фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості не стоять осторонь від цієї проблеми.    Під час планування заходів, які організовують  для безробітних,  велика увага приділяється саме семінару « Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатація дитячої праці».  

З метою запобігання потрапляння у злочинну сферу торгівлі людьми, 16 жовтня поточного року профінформатором Бердянського міськрайонного центру зайнятості Корнієнко Ольгою було організовано та проведено профінформаційний семінар для безробітних громадян відповідної тематики.

На захід було запрошено спеціаліста Бердянського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Донцову Вікторію .

Співпраця між двома  організаціями триває вже з 2015 року.

На семінарі були розглянуті питання :

  1. Трудова міграція: ключові поняття, види міграції
  2. Стан трудової міграції в Україні
  3. Торгівля людьми як глобальна проблема
  4. Переваги та ризики трудової міграції
  5. Законодавство  у сфері протидії торгівлі людьми
  6. Дитяча праця в Україні: сутність, шляхи вирішення.

В свою чергу  Донцова Вікторія  висвітила питання « Що потрібно знати тим, хто планує працювати в ЄС».

На сьогодення ці питання дуже актуальні для громадян  України.. А  проведення таких спільних заходів допомагають українцям ставати більш обізнаними в питаннях законодавства.

Тим більш, що названі організації надають послуги безоплатно.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок