В мерії шукають кошти на погашення кредитів ОСББ. З 2020 року відшкодування «теплих кредитів» може змінитись

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
07.11.2019 · 15:54 · переглядів - 974

На засіданні планово-бюджетної комісії детально обговорили ситуацію, яка на сьогодні склалась в місті з компенсацією «теплих кредитів» для ОСББ. До кінця року з міського бюджету необхідно виділити 4,2 млн. Чи вдасться знайти повну суму – невідомо

В мерії шукають кошти на погашення кредитів ОСББ. З 2020 року відшкодування «теплих кредитів» може змінитись

В Бердянську функціонує Програма компенсації «теплих кредитів» за кошти міського бюджету. Тобто, роботи з утеплення будинків фінансують на 40-60% державою, 50% компенсується з міського бюджету. Однак, місто покриває кредит до 100 тис. грн. Тобто, якщо ОСББ отримав кредит в розмірі 200 тис. грн., з міського бюджету буде покрито 100 тисяч, аналогічна сума виділяється і в разі, якщо сума тіла кредиту 300 і більше тисяч гривень.

За інформацією профільного заступника міського голови Григорія Горячова лише в листопаді необхідно компенсувати 2,2 мільйони гривень. В грудні ще необхідно виділити 2 мільйони. Згідно вже отриманих заявок від ОСББ до травня наступного року необхідно компенсувати 5 мільйонів гривень.

Голова комісії Ірина Попова та її колеги виступили з ініціативою перегляду даної програми, оскільки бюджет витрачає колосальні кошти.

Попова Ирина

 - Я розумію, що один з наших колег, який активно лобіював запровадження даної програми, керувався дещо популістичними намірами. Але справа в тому, що ми не можемо бути хорошими для всіх. Ми нарощуємо сніговий ком. Цю практику необхідно зупиняти і переглянути положення Програми. Тим паче, що мешканці приватного сектору не отримують таких привілеїв у вигляді мільйонних дотацій з міського бюджету, - заявила Ірина Попова.

Заступник міського голови Григорій Горячов підтвердив, що на якомусь з етапів це було популістичне рішення. Загалом же Бердянськ є лідером в Україні за рівнем компенсації «теплих кредитів» з міського бюджету.

В результаті обговорення ухвалено рішення рекомендувати міській владі внести зміни до Програми компенсації кредитів для ОСББ в 2020-му році.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок