Через бойові дії на Донбасі українська економіка впаде більш ніж на 7%

Бердянськ 24
02.09.2014 · 18:30 · переглядів - 717

Якщо бойові дії на сході України продовжаться й у 2015 році, то падіння української економіки, за прогнозами Міжнародного валютного фонду, складе 7,25%

Через бойові дії на Донбасі українська економіка впаде більш ніж на 7%

Таку інформацію надала оціночна місії МВФ у своїй доповіді, підготовленій до засідання Ради директорів і опублікованій на сайті Фонду.

Попередній прогноз МВФ щодо економічного спаду в Україні складав 6,5%.

"Щоб проілюструвати ризики, пов'язані з подальшою ескалацією конфлікту на сході України і, як наслідок, ослабленням економіки і можливостей бюджету, Фонд підготував сценарій розвитку України за умови продовження військових дій до кінця 2014 року і в 2015 році. Рецесія поглибиться і вимагатиме нових фінансових вливань. Центробанк буде змушений утримувати курс національної валюти, що зумовить тиск на резерви і необхідність пошуку зовнішнього фінансування. Таким чином, реальний ВВП впаде до "мінус" 7,25% в 2014 році, а в 2015-му падіння становитиме 4,25%", - говориться у аналізі Міжнародного валютного фонду.

Аналітики також припускають, що через руйнування виробничих потужностей на Донбасі експорт України за результатами цього року також зменшиться, але у наступному році він може бути збільшений "за рахунок дії Зони вільної торгівлі з ЄС".



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок