Суд задовольнив клопотання адвокатів Віктора Камінського

Бердянськ 24
14.11.2019 · 14:17 · переглядів - 2256

13 листопада 2019 року в Іллічівському районному судді міста Маріуполя пройшло засідання по справі Віктора Камінського, капітана морської піхоти за позивним «Жак». Рішенням суду цілодобовий домашній арешт змінили на нічний домашній з 19:00 до 07:00.

Суд задовольнив клопотання адвокатів Віктора Камінського

Судове засідання тривало одинадцять годин, на розгляді були клопотання адвокатів щодо зміни вимог утримування офіцера 137-го батальйону морської піхоти. Також, у судді розглянули декілька клопотань, стосовно зауважень зі сторони обвинувача, та клопотання Камінського щодо відсторонення прокурора Сластіна Миколи Станіславовича від подальшого ведення справи, який наполягав, в свою чергу, про взяття Камінського під варту. Були розглянуті й наміри щодо зміни запобіжного заходу та взяття на поруки Віктора Камінського. З цією пропозицією виступила голова громадської організації "Комітету визволення політв'язнів" Тетяна Близнюк та ветерани війни в Афганістані, представники Бердянської територіальної спілки «Шураві»: заступник голови Михайло Єфремов та Почесний громадянин міста Бердянська, Герой Радянського Союзу Віктор Синицький. Суд відзначив наміри активістів та земляків Камінського, але після короткої нічної дорадчої ради обмежився лише зміною годинного перебування в умовах домашнього арешту, інші клопотання залишилися без змін. Черговий розгляд справи відбудеться 12 січня 2020 року.

Судова історія капітана "Жака", учасника війни в Афганістані, який у 2014 році пішов служити добровольцем в батальйон "Донбас", а після Іловайського котла вивіз з оточення понад 400 бійців ВСУ і добробатів,  розпочалася в 2016 році, коли було відкрите кримінальне провадження. Віктор Камінський був заарештований за підозрою в організації замовного вбивства. Більше року пробув у слідчому ізоляторі Маріуполя, 16 жовтня 2018 року Маріупольський суд відпустив під домашній арешт капітана морської піхоти. Слідство триває три роки, але й досі не довело причетність офіцера до вбивства.

Анжеліка Бабич




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок