Визнати котів частиною екосистеми – петиція набрала необхідну кількість голосів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.11.2019 · 11:23 · переглядів - 872

Менш ніж за два тижні петиція про визнання котів частиною екосистеми Бердянська набрала необхідну кількість голосів. Тепер міська влада зобов’язана розглянути звернення і надати відповідь.


Пропонується окремим рішенням сесії міської ради проголосити котів співмешканцями Бердянська – «повноправними вільними жителями, частиною екосистеми міста. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території, зробити відповідні доповнення до повноважень».

Встановити заборону на вилов котів, за винятками, якщо вони несуть загрозу життю та здоров’ю людей та за необхідності проведення стерилізації чи вакцинації. Заборонити замуровування підвальних приміщень та горищ і створити умови для виконання котами природної дератизації. Налагодити взаємодію між міською владою та громадськими організаціями з приводу чисельності та популяції котів в місті.

Відзначимо, що подібні рішення вже ухвалені у ряді міст України – в 2017-му році Одеса визнала котів частиною екосистеми міста, в 2018-му – на Дніпропетровщині, в 2019-му в Запоріжжі.

Автор фото - Тетяна Харченко




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок