Міжнародний день людей з інвалідністю

Бердянськ 24
25.11.2019 · 14:54 · переглядів - 268

Права  громадян на працю, у тому числі громадян з інвалідністю, закріплені статтею 43 Конституції України, у якій визначено, що «кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується».

Міжнародний день людей з інвалідністю

Міжнародний день людей з особливими потребами (або обмеженими фізичними можливостями) був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1982 році. Цього дня Асамблея закликала держави-члени ООН проводити заходи, спрямовані на подальшу інтеграцію людей з особливими потребами у життя суспільства.

Інваліди часто бувають виключені з повноцінного життя громад. Їхня дискримінація набуває різних форм, включно з фізичними і соціальними бар’єрами. Від цього потерпає суспільство, адже втрата такого вагомого потенціалу суттєво збіднює людство.

Напередодні відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в Україні фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості організували захід для безробітних саме цієї категорії.

Профінформатор Ольга Корнієнко відкрила захід, висвітила тему та представила гостей – представників Комунальної установи «Запорізький обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю», які завітали з презентацією свого закладу.

За  час роботи закладу більше тисячі осіб з інвалідністю пройшли професійну та комплексну реабілітацію в стінах Центру, отримавши нову професію та інші реабілітаційні послуги.

Слухачі Центру забезпечуються безкоштовним харчуванням, проживанням. Крім того, до послуг слухачів – культурно розважальні заходи, майстер-класи, екскурсії тощо. Термін реабілітації може складати від 2-х до 5-ти місяців.

Інформація була надана не тільки в усній формі. Слухачі мали змогу подивитися чудовий документальний фільм про Центр, умови навчання, проживання та реабілітації під час проходження курсової підготовки. Важливим моментом під час демонстрації фільму було те, що своїми враженнями з глядачами ділились ті, хто вже проходив навчання та має досвід успішного працевлаштування незважаючи на проблеми зі здоров’ям.

Знайомство присутніх з Центром та послугами, які можна отримати, якщо звернутися до закладу,  відгуки колишніх пацієнтів-курсантів – це приклад та доказ того, що, коли людині дати необхідні інструменти, вона самостійно подолає ті життєві обставини, у яких опинилась. І якщо вона має прагнення реалізуватися у професії та вміння відстояти своє право на зайнятість, то ніякі перепони не завадять їй знайти своє місце на ринку праці.

Корнієнко О. В.,
провідний фахівець з профорієнтації




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок