Ділянка аварійного колектору на вул.Ля-Сейнській замінена на нову

По матеріалам Водоканала
02.12.2019 · 16:24 · переглядів - 853

Водопостачання відключених мікрорайонів відновлюється

Ділянка аварійного колектору на вул.Ля-Сейнській замінена на нову

КП «Бердянськводоканал» БМР замінив майже 13,5 погонних метрів аварійної ділянки напірного каналізаційного колектору на вул.Ля-Сейнській. Роботи з усунення аварії тривали більше двох діб. Вони були ускладнені тим, що по гілці каналізаційної магістралі стоки проходять під напором і для ремонту необхідно було зупинити роботу системи, відключивши водопостачання в нижній частині Бердянська. Крім того, на цій ділянці ґрунтові води підходять близько до поверхні і для усунення аварії необхідно було постійно застосовувати техніку для їх відкачування.

Відключення води відбулося в ніч з 30 листопада на 1 грудня. Після чого працівники аварійної служби провели аварійну заміну трубопроводу. І з ранку 2 грудня КП «Бердянськводоканал» БМР приступив до підключення водопостачання.

Нагадаємо, по обіді 29 листопада надійшла інформація про аварію на ділянці напірного колектору на вул.Ля-Сейнській, 4. На гілці старої труби, яка прослужила понад 40 років, утворилася тріщина.

Спочатку аварійна бригада прийняла рішення поставити хомути на аварійну трубу, щоб запобігти витіканню стоків. Однак моніторинг її стану показав, що необхідна заміна цієї ділянки.

Раніше, в 2017 і 2018 роках на вул.Ля-Сейнській міняли ділянки даної гілки, тому що місцями вона виявилася повністю зношеною. Також в УЖКГ було подано пропозицію про заміну даного колектору, який проходить по вул.Ля-Сейнській і Італійській. Був розроблений проект реконструкції, який передбачає будівництво нової магістралі замість тієї, що відпрацювала ресурс. Але фінансування під реалізацію проекту так і не знайшли.

Складність робіт полягає в тому, що дана гілка є ділянкою напірного колектору, який качає стоки з нижньої частини міста. Її не можна зупинити, не уникнувши відключень водопостачання. Тому необхідна прокладка резервної гілки і перемикання на неї по завершенню будівельних робіт.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок