Поліція відкрила кримінальне провадження через несплату фірмою 700 тисяч бердянському порту за рішенням суду

По матеріалам Наші гроші. Запоріжжя
03.12.2019 · 09:25 · переглядів - 2348

Бердянське відділення поліції з’ясовує чи має ТОВ “Інтранс-Шипінг” гроші на рахунках для сплати ДП “Бердянський морський торговельний порт” 728 тис. грн боргу за судовим рішенням.


Про це йдеться в ухвалі Бердянського міськрайонного суду від 20 листопада.

Згідно з матеріалами справи, Державне підприємство “Бердянський морський торговельний порт” наприкінці 2014 року стягнуло через суд з ТОВ “Інтранс-Шипінг” 728 тис. грн за послуги з організації виконання операцій по перевалці експортного коксу.

Через три роки у Бердянському міськрайонному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області відкрили виконавче провадження за вказаним рішенням суду. Але рішення досі не виконане.

З огляду на це, поліція на початку 2019 року відкрила кримінальне провадження № 12019080130000156 за ст. 382 кримінального кодексу (невиконання рішення суду) та клопотала у суді про надання доступу до банківських рахунків фірми – для перевірки наявності грошей на рахунках та їхнього руху. Втім суд відмовив, оскільки слідчий не вказав до яких конкретно документів він хоче отримати доступ. Окрім цього, банк наприкінці 2018 року надавав виконавцю інформацію про залишок грошей на рахунках фірми (1456 дол. США). Також у банку на виконанні находяться три постанови про арешт грошей (від 2015 та 2017 роках на виконання наказу за вказаною господарською справою).

Варто додати, фірма не заперечувала наявність боргу, однак вказувала, що зазначені послуги отримувала для замовника – товариства “Metcoal Trading S.A.” та саме з вини останнього утворився борг. Під час позову “Бердянський морський торговельний порт” до ТОВ “Інтранс-Шипінг” про стягнення грошей, останнє вказувало, що, зі свого боку, намагається стягнути з “Metcoal Trading S.A.” гроші, які воно не сплатило за отримані послуги. Але тоді суд на це вказав, що саме на “Інтранс-Шипінг” покладається обов’язок сплати грошей, незалежно від того чи надходять до неї гроші від інших фірм.

Пізніше ТОВ “Інтранс-Шипінг” позов до “Metcoal Trading S.A.” про стягнення 91,3 тис. дол. на початку 2017 року виграло.

ТОВ “Інтранс-Шипінг” належить Володимирові Радзивилюку та Сергієві Сотниченку.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок