В Бердянську реформують систему дитячого харчування в закладах освіти

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
06.12.2019 · 10:03 · переглядів - 1158

В наступному році в Бердянську мають намір запустити процес реформування системи дитячого харчування в освітніх закладах. В якості пілотного проекту обрано школи №№ 4,6,9,11.


Реформування системи дитячого харчування полягатиме в запровадженні принципів кулінара Євгена Клопотенка. Під цими змінами мається на увазі, що більшість страв будуть виготовлятись в духових пічках, а у дитини з’явиться можливість самостійно обирати вид блюда на обід. Більше того, учень сам визначитиме порцію обіду і, в разі необхідності, зможе взяти добавку. Всі страви будуть гарячими.

Школи №№ 4,6,9,11 обрано не випадково – відділ освіти надавав пріоритети тим закладам, де вже є технічні умови для приготування їжі. Заступник начальника відділу освіти Жанна Безродня підкреслила, що всі нововведення планується обговорити на засіданні круглого столу з батьками та громадськими активістами.

В наступному році також зміниться і вартість харчування. З урахуванням інфляції харчування в школах становитиме 10.80 грн, в дитячих садочках – 34 гривні.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок