Роботодавці Запорізької області стали більш активно створювати інклюзивний робочий простір

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
11.12.2019 · 16:24 · переглядів - 254

3 грудня в Україні відзначався «Міжнародний день людей з інвалідністю». Це день підведення підсумків того, що було зроблено для зазначеної категорії громадян, аналізу фактичного положення людей з особливими потребами в суспільстві та визначення планів по поліпшенню їх життєвого рівня.

Роботодавці Запорізької області стали більш активно створювати інклюзивний робочий простір

Одним із основних питань є забезпечення гідної зайнятості людей з інвалідністю.

З метою привернення уваги до проблем зайнятості людей які відносяться до цієї категорії громадян, забезпечення інклюзії та рівності у суспільстві у всіх центрах зайнятості та філіях Запорізького обласного центру зайнятості, на передодні Міжнародного дня зайнятості людей з інвалідністю, тривала Декада зайнятості для учасників АТО/ООС та людей з інвалідністю.

Для розширення можливостей учасників АТО/ООС і людей з інвалідністю та підвищення їх конкурентноспроможності на ринку праці проводились дні відкритих дверей, круглі столи, ярмарки та міні-ярмарки вакансій, інформаційно-консультаційні заходи, семінари тощо. Під час проведення Декади відбулось 145 заходів, в яких прийняли участь майже 1,7 тис осіб, із них 921 – особи з інвалідністю, 251 – учасники АТО/ООС. Кожній особі з інвалідністю забезпечується надання адресної допомоги щодо сприяння працевлаштуванню, враховуючи рівень медичної та трудової реабілітації.

Задля привернення уваги до проблемних питань у сфері зайнятості осіб з інвалідністю, які потребують спільного вирішення, зокрема: створення робочих місць для осіб з інвалідністю, гідних умов та оплати праці, подолання упередженого ставлення роботодавців до використання праці, до проведення заходів залучались представники роботодавців та установ чи організацій, які опікуються питаннями зайнятості осіб з інвалідністю.

«Окремо хочеться наголосити на соціальній відповідальності роботодавців, які працевлаштовують осіб з інвалідністю. За 11 місяців цього року кількість вакансій в базі обласної служби зайнятості, на які могли бути працевлаштовані люди з інвалідністю, становила 1243 одиниці, що на 37% більше, ніж за цей же період 2018 року. Закликаємо бізнес активніше створювати інклюзивний робочий простір та якнайширше використовувати професійні можливості людей з інвалідністю», – розповідає директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок