У дитячому садку №35 завершено встановлення нового паркану

По матеріалам пресс-службы исполкома
12.12.2019 · 16:31 · переглядів - 799

Надійна огорожа ЗДО №35 "Вишенька" - безпека наших дітей. Нагадаємо, однією з нагальних проблем цього дитсадка була висота огорожі, яка становила від 0,9м до 1,2м.

У дитячому садку №35 завершено встановлення нового паркану

Працівники закладу та батьки вихованців нарікали на те, що бездомні тварини вільно проникають та пересуваються територією дитсадка, чим наражають на небезпеку здоров'я дітей та працівників закладу. Також проблемою було те, що сторонні люди без перешкод потрапляли на територію закладу, щоб, наприклад, скоротити свій маршрут. У нічний час на території дитячого садка неодноразово були помічені сторонні люди, які відпочивали в альтанках, де гуляють діти, залишаючи після себе сміття та частково зламане ігрове обладнання на майданчиках. Саме тому встановлення високого паркану було необхідним для безпечного перебуванню дітей у дошкільному закладі.

Установка забора

Саме про це писала Олена Маричева, автор проекту громадського бюджету в травні поточного року. В ході голосування проект набрав майже 400 голосів, але не став переможцем. Оскільки проблема була багаторічною та нагальною, та підтримуючи ініціативну мешканців, у листопаді на сесії міської ради депутати виділили кошти на заміну паркану.

За умовами договору підрядник мав 12 грудня завершити монтаж нового паркану у дитячому садку №35 “Вишенька”. Оглянути виконанні роботи сьогодні приїхали заступник міського голови Юлія Дойнова і депутати міської ради Тетяна Фурманова та Жанна Безродня.

Обсуждение

Тетяна Фурманова відзначила, що новий паркан навіть доповнив відчуття затишку: 

“Трохи більше тижня тому демонтували старий занизький паркан. А сьогодні ми бачимо, як у садку стало навіть затишніше та безпечніше. Від себе особисто та від всіх мешканців мікрорайонів Колонія-Макорти — великих і маленьких, висловлюю слова щирої вдячності всім, хто долучився до цієї справи, і до нового року зробив такий подарунок, а підрядній організації за швидку професійну роботу”.

Калитка в еврозаборе

Заступник міського голови Юлія Дойнова зазначила, що з початку роботи цього дитячого садку 45 років тому, у 1974 році, був паркан з неприпустимою висотою. Всі ці роки раз від разу питання ремонту паркану піднімали батьки, адміністрація садку. 

“Активна позиція керівництва та батьків вихованців дитячого садку, а також депутатів цього мікрорайону знайшла підтримку депутатського корпусу і були виділені кошти з місцевого бюджету в цьому році на ремонт паркану. Загальна сума робіт склала 113 тис грн. На сьогодні паркан відповідає нормам для дитячого закладу. Тепер немає вільного доступу до території садка безпритульних тварин і невідомих дорослих, на що скаржилися батьки”.

ландшафтный дизайн в детском саду

Жанна Безродня, заступник начальника відділу освіти, депутат міської ради, висловила слова вдячності за спільну роботу батькам вихованців та депутатам всіх рівнів — державного, обласного та місцевого. 

“У цьому навчальному році, як і всі попередні роки, особлива увага була приділена сфері освіти міста Бердянськ. Було зроблено багато добрих справ для створення комфортних умов виховання та навчання наших дітей. Окремі слова вдячності всім батькам за розуміння того, що за кошти місцевого бюджету неможливо зайти до кожної групи, класу і вирішити поточні питання. Багато зроблено, але ще багато проблем, які тільки разом можливо вирішити”.

утепление детского сада

Наталя Козирєва, директор дитячого садка № 35 “Вишенька”, не тільки подякувала депутатам міської ради за вирішення цієї десятилітньої проблеми, а ще і за утеплення будівлі. Садок завжди був найбільш холодним серед дитсадків міста, а зараз вже завершується утеплення фасадів, що суттєво покращило умови перебування як діточок, так і працівників закладу — стала набагато тепліше.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок