Як обрати професійне майбутнє та не стати жертвою професійної експлуатації?

Бердянськ 24
13.12.2019 · 12:43 · переглядів - 178

Найкраща порада, яку можна дати юнацтву: «Знайди те, що тобі подобається робити, а потім знайди того, хто згоден за це платити. Таким чином хобі перетвориться на професію всього життя та приноситиме лише насолоду».

Як обрати професійне майбутнє та не стати жертвою професійної експлуатації?

Дійсно, необхідно ще з юнацтва відповідально поставитися до вибору професії, тому що вдалий вибір позитивно впливає на всю подальшу долю в цілому.

Ми живемо в сучасному світі, майже щодня все навколо нас змінюється: модернізується архітектура, культура та живопис, які пропонують безліч трендових напрямків, все більш актуальними стають IT-технології, а отже змінюється попит на ринку праці та вимоги до кандидатів усіх сфер діяльності.

Медичний маркетолог, молекулярний дієтолог, рециклінг-еколог, спеціаліст із навігації в умовах Арктики та дизайнер віртуальних світів. Усі ці слова – це не терміни із футуристичного блокбастеру, а цілком реальні професії майбутнього. Вже в найближчі 15-20 років і в Україні, і в світі будуть затребувані зовсім нові спеціалісти, які не лише розбиратимуться у своїй галузі, а й матимуть крос-галузеву спеціалізацію.

Саме з метою поглибнення знань учнів щодо актуальних професій, ознайомлення з сучасним ринком праці, активізації уваги на майбутньому виборі професії та побудові власної кар’єри, а також з метою нагадати про права та обов’язки дітей, як громадянина України, попередити молодь про можливі ризики при неофіційному працевлаштуванні, провідний фахівець з профорієнтації Бердянського міськрайонного центру зайнятості Юлія Костенко разом з головним спеціалістом відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Бердянського міського центру з надання БВПД Вікторією Донцовою 12 грудня поточного року відвідали Бердянський муніципальний ліцей.

У свою чергу Юлія Костенко захопила учнів цікавою інформацією щодо нагальної теми та підкріпила свою розповідь відеороликами. У молоді виникло багато запитань, на які фахівець дала чіткі та змістовні відповіді.

Наступною виступила Вікторія Донцова, яка здивувала присутніх інформацією та практичною демонстрацією правових ситуацій, які можуть трапитися з дітьми, також торкнулася теми щодо можливих ризиків неофіційного працевлаштування, зробила акцент на правах та обов’язках громадян України, що стосуються молоді.

Наприкінці заходу фахівці залишили на згадку методичний матеріал, який допоможе учням краще орієнтуватися у певних питаннях.

Юлія Костенко,
провідний фахівець з профорієнтації




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок