У Бердянську триває робота «PROFI Центру»

Бердянськ 24
13.12.2019 · 12:46 · переглядів - 238

У 1969 році в Бердянську розпочало свою роботу професійно-технічне училище №25, сьогодні – Державний навчальний заклад «Бердянський центр професійно-технічної освіти».

У Бердянську триває робота «PROFI Центру»

Навчальний заклад має належну навчально-технічну базу для оволодіння професіями будівельної та автомобільної галузі, сфери послуг, громадського харчування та сільського господарства. Для отримання професій створені та обладнані навчальні кабінети, майстерні, сучасні лабораторії. Досвідчені педагоги вміють і знають, як передати свої знання та вміння.

У 2019 році було укладено угоду про співпрацю між Бердянським міськрайонним центром зайнятості та ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти». Головною метою спільної діяльності установ є підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку трудової активності молоді в сучасному економічному середовищі, підвищення рівня працевлаштування такої категорії громадян.

Так, в рамках діяльності «PROFI Центру», 11 грудня поточного року захід відповідної тематики відбувся з випускниками ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти». На семінар були запрошені студенти випускних курсів закладу, адже саме вони через деякий час вийдуть готовими фахівцями на ринок праці з метою працевлаштування.

Метою заходу було упередження безробіття та підвищення рівня працевлаштування, навчання методам самопрезентації, техніки пошуку роботи, налагодження ефективного діалогу між роботодавцями і шукачами роботи, формування трудової активності молоді, яка закінчує навчання.

Провідний фахівець з профорієнтації Ольга Корнієнко разом з присутніми розглядали актуальні питання стосовно впевненого та успішного пошуку роботи. Особливий інтерес в обговоренні викликали питання підготовки до першої зустрічі з роботодавцем та як зацікавити роботодавця саме своєю кандидатурою.

Крім цього, молодь отримала інформацію та яскраві приклади ведення підприємницької діяльності колишніми безробітними, адже серед присутніх випускників були майбутні перукарі, кухарі, кондитери та фахівці будівельних професій. Володіння саме цими професіями дає змогу професійно реалізувати себе та відкрити власну справу.

Корнієнко Ольга,
провідний фахівець з профорієнтації




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок