За 11 місяців поточного року в міських автобусах проїхали 6 млн. 435 тис. чоловік, з них 2 млн. 703 тис. - пільговики

По матеріалам пресс-службы исполкома
13.12.2019 · 14:17 · переглядів - 609

Таку інформацію на засіданні комісії з питань міського пасажирського транспорту озвучила начальник відділу транспорту та зв’язку Ірина Удовиченко.

За 11 місяців поточного року в міських автобусах проїхали 6 млн. 435 тис. чоловік, з них 2 млн. 703 тис. - пільговики

Станом на 1 грудня 2019 року до перевезень пасажирів на 18 міських маршрутах загального користування в м. Бердянськ залучено 9 суб'єктів господарювання. Задіяно 134 транспортних засоби: 108 основних та 26 резервних автобусів, 40 з них пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю на візках з обмеженими фізичними можливостями. Середній вік транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення у Бердянську, складає 10,5 років.

Спеціалісти відділу транспорту та зв'язку постійно здійснюють контроль за додержанням умов договору на пасажирські перевезення шляхом щоквартальних планових та позапланових обстежень, моніторингів. За період з січня по грудень 2019 р. здійснено 35 планових обстежень, 452 моніторинги щодо роботи автобусів у звичайному режимі руху та у режимі маршрутного таксі. За результатами перевірок складено 10 актів, надано 18 повідомлень щодо виявлених недоліків. Серед основних зауважень - порушення графіків та інтервалів руху, необхідність виконання поточного ремонту підлоги, сидінь та капітального ремонту транспортних засобів. Перевізники капітально відремонтували 7 автобусів, провели поточний ремонт більш 20 транспортних засобів.

За 11 місяців поточного року міськими автобусами перевезено 6 млн. 435 тис. чоловік, з них 2 млн. 703 тис. пільговиків.

Під час курортного сезону з усіх мікрорайонів міста, сіл Нововасилівка та Азовське було організовано суміжні маршрути до Бердянської коси. Загалом у літній період до місць масового відпочинку здійснювало рух близько 40 автобусів.

Щодо організації дачних перевезень. Підвіз дачників у поточному році здійснювали 7 перевізників 2-3 рази на тиждень по 10 напрямкам до 11 СОТ, які знаходяться за межами міста на значній відстані. Довжина оборотних рейсів до садово-городніх товариств становить від 40 до 70 км. Крім цього, підвезення жителів до дач здійснюється до 5 СОТ, які розташовані в подовжені міських маршрутів (2 з них - цілий рік). У цьому році був практично збережений графік руху автобусів і при цьому збережена пільгова вартість проїзду (від 7 до 13 грн.) в залежності від відстані до садово-городнього товариства.

За 7 місяців 2019 року було здійснено 1619 оборотних рейсів і перевезено близько 36,5 тис. пасажирів. Кількість оборотних рейсів у 2019 році зросла, а от загалом кількість перевезених дачників у порівнянні з минулим роком зменшилась на 17%.

Перевізники також забезпечували перевезення пасажирів на поминальні дні, надавали транспортні засоби для забезпечення проведення загальноміських заходів, навчання ДСНС, перевезення резервістів на навчальні збори, чергування відділу Національної поліції на виборах Президента, пасхальні дні та інше.

Було також забезпечено роботу мобільної робочої групи з питань боротьби з нелегальними пасажирськими перевезеннями автомобільним транспортом. За період з січня по грудень 2019 року на території м. Бердянськ, с. Азовське Бердянського району, сіл Нововасилівка, Роза, селища Шовкове м. Бердянськ Запорізької області виявлено 38 водіїв, які здійснюють нелегальні пасажирські перевезення.

Як відзначила начальник відділу транспорту та зв’язку Ірина Удовиченко, нагальними проблемами у сфері транспорту залишаються:

  • Підвищення якості пасажирських перевезень (дотримання інтервалів та графіків руху, ввічливе ставлення до пасажирів водіїв та кондукторів, дотримання санітарних норм під час експлуатації автобусів);
  • Недостатня кількість кваліфікованого персоналу автомобільного транспорту, особливо водіїв автобусів;
  • Недостатнє фінансування пільгових перевезень;
  • Облаштування автобусних маршрутів загального користування необхідною інфраструктурою, а саме: інформаційним забезпеченням, утримання їх в належному технічному та санітарному стані.

Серед планів на 2020 рік Ірина Василівна відзначила розгляд питань щодо подовження маршрутів № 4/1 до СОТ “Мрія”, № 10 до зупинки ”Макорти”, № 4 до СОТ “Зелені сади” в зимовий період, а також проведення конкурсу на пасажирські перевезення на маршрутах №№ 4, 82, 12/21, 12, 27.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок