«Все Причорномор'я наше». Путін погрожує Україні

По матеріалам ЛІГА.Новини
19.12.2019 · 15:17 · переглядів - 1401

Президент Росії знову вигадує історичні факти. І називає «дивним» рішення Леніна про створення СРСР


Президент Росії Володимир Путін заявив, що Причорномор'я є "споконвічно російською територією" і обіцяє "розібратися". Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Москві.

 - У ході створення Радянського Союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор'я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням "для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні", тому що Україна була сільською територією, - сказав Путін, говорячи щодо "рішення Леніна" про створення СРСР.

Путін назвав це рішення "дивним" і пообіцяв розібратися:

 - Це дещо дивне рішення, але воно відбулося. Це все спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна і тепер ми з цим розбираємося.


ДОВІДКА

СРСР був утворений в 1922 році з підписанням відповідного договору. Володимир Ленін був одним з творців і першим керівником Радянського Союзу. З розпадом СРСР в 1991 році Росія неодноразово заявляла, що вважає себе його правонаступницею.


Нагадаємо, що нещодавно колишній очільник Міністерства закордоних справ Павло Клімкін в інтерв’ю для 5 каналу заявив про потенціальні загрози для України з боку Росії в причорноморському регіоні. Так, на думку Клімкіна, російським керівництвом ведеться і буде посилюватися активне розгойдування суспільно-політичної ситуації в чотирьох південних областях - Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок